Ο Αλέξανδρος Χριστόπουλος (και) σε ρόλο ξεναγού

Σε μια από τις σπάνιες συνεντεύξεις του, ο Αλέξανδρος Χριστόπουλος μίλησε αποκλειστικά στο news.gr για τα επόμενα σχέδιά του, τα οποία τον θέλουν να μας συστήνει με τον δικό του τρόπο στους αγαπημένους του προορισμούς και τα ταξίδια που τον έχουν στιγματίσει.

 

Παράλληλα, μάς μιλά για το μέλλον του ραδιοφώνου και του clubbing, για το κλείσιμο του Best Radio αλλά και τις τάσεις της μουσικής.

Υπάρχει clubbing στην Αθήνα;

Σίγουρα, αλλά πλέον πολύ περιορισμένων επιλογών. Είναι σαφές ότι ο κόσμος επιλέγει να διασκεδάζει με μικρότερη συχνότητα και ειδικότερα τα Σαββατοκύριακα.

Παίζει ρόλο μόνο η οικονομική κρίση που τα clubs όλο και μειώνονται στην Αθήνα;

Αυτός είναι ο πιο σημαντικός λόγος σε συνάρτηση με την έλλειψη νέων ιδεών. Η κατανάλωση έχει περιοριστεί, οι έξοδοι μέσα στην εβδομάδα το ίδιο. Εκεί που η κρίση έχει γίνει πιο εμφανής είναι στους μεγάλους χώρους. Ένα μικρό club με χωρητικότητα 100 άτομα έχει περισσότερες πιθανότητες να παραμείνει γεμάτο, όπως και στην περίοδο προ κρίσης. Δυστυχώς, η τάση στις νέες επενδύσεις είναι lowbudget και περιορίζεται κυρίως σε μικρά bar, cafe και ψητοπωλεία.

Γιατί πιστεύεις ότι αντίθετα με τα clubs, οι πίστες τις ημέρες που λειτουργούν είναι πάντα γεμάτες;

Το μεγαλύτερο ποσοστό του κοινού στην Ελλάδα αγαπάει την ελληνική μουσική, αυτό ήταν κάτι που συνέβαινε ανέκαθεν. Ειδικά τώρα που σχεδόν όλες οι πίστες έχουν περιορίσει τη λειτουργία τους σε 2 ή 3 μέρες αλλά και σε μικρότερα χρονικά διαστήματα, οι soldout βραδιές στα δυνατά σχήματα είναι αναμενόμενες.

Τι σημαίνει “καλός DJ”; Έχουμε τέτοιους στην Ελλάδα;

Επιλογές, τεχνική κατάρτιση, μεγάλο range στο set του, μουσική παιδεία και φαντασία. Ασφαλώς και έχουμε. Σε κάθε είδος.

Υπάρχουν τάσεις στη μουσική; Ποιά είναι τώρα η επικρατέστερη;

Η μουσική είναι σαν τη μόδα, εννοείται ότι υπάρχουν κάθε περίοδο διαφορετικές τάσεις. Σήμερα διανύουμε την NuDiscoera.

Ποιο είναι το ιδανικό σενάριο για την επαγγελματική σου πορεία;

Δεν έχω κάποιο απωθημένο. Μέχρι σήμερα σε κάθε τομέα των επαγγελματικών μου δραστηριοτήτων που πάντα είχαν ως κύριο άξονα την μουσική (ραδιόφωνο, record label, CDcompiling, οργάνωση events, marketing, DJing κ.α.) φρόντιζα να έχω πάντα συνεργάτες που δουλεύαμε με στόχο το ίδιο υψηλής αισθητικής αποτέλεσμα. Με το πέρασμα των χρόνων, έχω εισπράξει το credit που ήθελα. Συνεχίζω να κάνω πολύ επιλεκτικά, μόνο πράγματα που μου αρέσουν.

Πόσο σε επηρεάζει το γεγονός ότι πλέον δεν έχεις δική σου, καθημερινή εκπομπή;

Το ραδιόφωνο αδιαμφισβήτητα παίζει σημαντικό και αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μου. Εξάλλου από εκεί προέκυψαν όλα. Μέχρι στιγμής και μετά από 15 χρόνια σερί onair (6μιση στο NitroRadio και 8μιση στον Best) 10 με 12 κάθε βράδυ, σε προσωπικό επίπεδο το απολαμβάνω αφού ξέρω ότι όταν επιστρέψω θα αργήσω να κατέβω από το ‘’τρένο’’. Θεωρώ ότι πρέπει το team του BestRadio να εξετάσει, πρώτα από όλα, τα σενάρια συνέχισης του concept σε άλλη συχνότητα, εάν αυτό δεν είναι εφικτό, βλέπουμε...

Το μέλλον του Ελληνικού ραδιοφώνου;

Είμαι αισιόδοξος... Θα μείνουν λιγότερα ραδιόφωνα, πιο στοχευμένα και θέλω να πιστεύω, από ανθρώπους που γνωρίζουν το αντικείμενο και έχουν όραμα.

Τα μελλοντικά σχέδιά σου;

Κυκλοφόρησε μόλις το SUITENo.2013 από την SonyMusic. Παράλληλα ετοιμάζω έναwebsite για τον σύγχρονο traveler που θα περιλαμβάνει tips από αγαπημένα ταξίδια μου και προορισμούς το οποίο θα λανσαριστεί στα μέσα της χρονιάς (Amsterdam, Antwerp, AyiaNapa, Bali, Bangkok, Barcelona, Bucharest, BuenosAires, Boston, Brussels, Cannes, CabosSanLucas, Dallas, Doha, Dubai, Florence, HongKong, Ibiza, Κωσταντινούπολη, Larnaca, LasVegas, Limassol, London, LosAngeles, Macau, Madrid, Marbella, Maldives, Melbourne, Miami, Milan, MonteCarlo, NewYork, Nice, Nicosia, Paris, RioDeJaneiro, Rome, SantoDomingo, SanFrancisco, SaoPaulo, Siena, Singapore, Sydney).

Επίσης ανανεώνουμε μετά από 7 χρόνια το www.alexandroschristopoulos.com, και μέσα στη χρονιά oλοκληρώνεται το κτίριο που θα στεγάσει τα νέα μας γραφεία.

Τον ελεύθερο χρόνο σου πώς τον περνάς;

Προσπαθώ να τον αφιερώνω όσο είναι δυνατό σε ταξίδια, οπότε τα “στέκια μου” είναι οι παραπάνω προορισμοί, συνδυασμένοι με καλή μουσική και φαγητό.

*Αλέξανδρος Χριστόπουλος: Παραγωγός του Best Radio 92.6, compiler των gold sellers CD compilations Sunset & Sunrise’, ‘La Suite’ και ‘Remix by Emporio Armani’ και ο Jose Padilla σε πρόσφατη συνέντευξη του, τον κατέταξε στους 3 καλύτερους compilers στον κόσμο. Είναι εμπνευστής των hotel events (www.hoteling.gr) στην Ελλάδα, με αμέτρητα sold out events και συνεργασίες TomFord, Prada, Vogue, Louis Vuitton, MTV, GiorgioArmani, Nobu, FashionTV, CondeNastTraveller, Dior,Cartier, VanClef & Arpels κ.α. Το 2008 ήταν υποψήφιος στους Άντρες της Χρονιάς’ του Status, ενώ το 2009 ψηφίστηκε ένας από τους 5 καλύτερους DJ’s στην Ελλάδα στα BestDJAwards.