Ένα… τσίρκο φιλοξενίας άνοιξε στην Αθήνα

“Το τσίρκο είναι μία ομάδα ανθρώπων που δουλεύουν πάρα πολύ σκληρά, ζουν κοντά και αρμονικά και συνεργάζονται άψογα. Ακόμα η Αθήνα έχει δρόμο να διανύσει για να θεωρηθεί τσίρκο…” μάς λέει ο Δημοσθένης Μισεντζής, ενός εκ των ιδιοκτητών του City Circus. 

Κάπως έτσι όμως, “επιθετικά” και ντόμπρα, ήρθε και το ίδιο το hostel, για να αποδείξει πως η οικονομική διαμονή στο κέντρο της πόλης είναι μόνο ένα από τα plus της Αθήνας του 2013.
 
 
Τέχνη και φαντασία, δημιουργικότητα και αρχές φιλοξενίας, σύγχρονες παροχές και ασφαλής διαμονή, είναι ορισμένα από τα υπόλοιπα.
 
 
Τι είναι το City Circus; Οι ιδιοκτήτες και εμπνευστές του, Δημοσθένης Μισεντζής και Νώντας Σκορπιδέας απαντούν...
 

Πώς συνδέετε την ιδέα του τσίρκου με τη διαμονή;

Το είδος ταξιδιώτη που θέλει το hostel μας  να προσελκύσει έχει παρόμοιο πνεύμα με τα μέλη ενός πλανόδιου τσίρκου. Είναι ανήσυχοι, τολμηροί και περιπετειώδεις. Ζουν και δημιουργούν σε περιβάλλον που επιβάλλεται η συγκατοικία και η συνεργασία. Ταξιδεύουν και ζούνε την κάθε στιγμή της ζωή τους, και πάνω από όλα είναι αιώνια παιδιά.
 
 

Πώς προέκυψε η ιδέα για τη δημιουργία του City Circus;

Το 2011, μετά από 15ετή εργασία σε πολυεθνικές εταιρίες, εγώ και ο συνεταίρος μου, βρεθήκαμε σε άλλη μια στατιστική των ανέργων. Σε αυτό το διάλυμα, κάναμε ταξίδια και πολύ έρευνα και ανακαλύψαμε αυτό που έλειπε από την Αθήνα και πραγματικά θα μας άρεσε να ασχοληθούμε. 
 
 

Πόσα δωμάτια και τι τύπους διαθέτετε;

Το City Circus είναι "cozy" διαθέτει 11 δωμάτια από τα οποία κάποια είναι με κοιτώνες (3-6 ατόμων) και κάποια άλλα υπόλοιπα είναι δίκλινα. Υπάρχει ένα διαμέρισμα με κουζινούλα και μπαλκόνι στην Ακρόπολη. Το hostel διαθέτει reception 24 ώρες και κοινόχρηστο χώρο με καθιστικό κουζίνα. 
 
 

Τι εντοπίσατε να απουσιάζει από την Αθήνα και προχωρήσατε στη δημιουργία του hostel;

Η Αθήνα πάσχει από οικονομική φιλοξενία που συνδυάζει καλή ποιότητα και καλό γούστο. Επίσης πολύ ταξιδιώτες άλλοτε ταξιδεύοντας μόνοι  μόνοι τους η΄ακόμα και με παρέα  αναζητούν έναν χώρο που να σε προδιαθέτει να είσαι κοινωνικός, ενεργός και σε βοηθάει να γνωρίσεις νέο κόσμο και να ζήσεις νέες εμπειρίες.
 

Πόσο κοστίζει ενδεικτικά η διαμονή και τι περιλαμβάνεται στην τιμή;

Το κόστος ξεκινάει από 15 ευρώ το άτομο και περιλαμβάνει πρωινό με φρέσκα σπιτικά προϊόντα και WIFI.
 
 

Αναφέρετε πως υπάρχει μια σειρά δραστηριοτήτων που προσφέρετε. Ποιες είναι αυτές;

Οι δραστηριότητες είναι σχεδιασμένες για να γνωρίζουν οι επισκέπτες καλύτερα την Αθήνα,τις περιοχές κοντά στην Αθήνα, την Ελληνική κουλτούρα και επιπλέον για να γνωρίζονται και να δημιουργούνται φιλίες μεταξύ τους. ΠΧ, Εκδρομές στην Πάρνηθα με ποδήλατα, στο Σούνιο στον ναό του Ποσειδώνα για μπάνιο, μαθήματα μαγειρικής, Walking Tours στην Αθήνα με θέματα αρχιτεκτονικής, Γκραφίτι, Φωτογραφίας, Ιστορίας, κλπ.
 
 

Σε ποιον τουρίστα απευθύνεται το City Circus;

ΟΙ πελάτες μας δεν αισθάνονται τουρίστες, είναι κυρίως ταξιδιώτες, ανήσυχοι, με φαντασία και συνήθως ζητάνε κάτι διαφορετικό. θέλουν η διαμονή τους να γίνει εμπειρία. Αυτό προσπαθούμε με τον δικό μας τρόπο να τους προσφέρουμε.
 
 

Γιατί στο Κέντρο;

Αγαπάμε το κέντρο! Πέρα από τα τουριστικά σημεία που προφανώς προσελκύουν τους τουρίστες της Αθήνας, το κέντρο έχει μια δυναμική και ένα παλμό που ελκύει τον νέο και ψαγμένο ταξιδιώτη. Στο κέντρο είναι τα θέατρα, οι καλλιτέχνες, η ασύγκριτη νυχτερινή ζωή, και βασικά, το μεγαλύτερο κομμάτι του πληθυσμού της χώρας μας. Δεν υπάρχει καλύτερο μέρος για να περιπλανηθείς.
 
 

Ποια είναι τα tips που δίνετε στους τουρίστες που θα σας επισκεφθούν για την πόλη;

Περπατήστε, χαθείτε, καθίστε σαν τους Έλληνες και απολαύστε το φαγητό σας η τον καφέ σας. Ξυπνήστε νωρίς για να δείτε την Ακρόπολη και τα μουσεία άλλα μετά κάνετε μία σιέστα για να μπορείτε να ξενυχτήσετε, Τους δίνουμε μία λίστα με τα αγαπημένα μας μπαρ και εστιατόρια και τα λατρεύουν και εκείνοι. Τους ενημερώνουμε για το τι γίνετε στην Αθήνα και τους ενημερώνουμε για τα καλλιτεχνικά και όχι μόνο δρώμενα που πιθανόν να τους ενδιαφέρει.
 
 

Πόσο “τσίρκο” είναι η Αθήνα;

Το τσίρκο είναι μία ομάδα ανθρώπων που δουλεύουν πάρα πολύ σκληρά, ζουν κοντά και αρμονικά και συνεργάζονται άψογα. Ακόμα η Αθήνα έχει δρόμο να διανύσει…
 
(Το City Circus Travellers Inn, βρίσκεται Σαρρή 12, Ψυρρή, τηλ. 213 0237244)