The Hobbit: Το νέο Lord of the Rings;

Η νέα κινηματογραφική μεταφορά του βιβλίου του Πίτερ Τζάκσον τα έχει όλα: Νάνους, χαμένα βασίλεια, δράση και άψογο οπτικοακουστικό υλικό. Θα καταφέρει όμως να ξεπεράσει την επιτυχία του Άρχοντα;

Η 13η του Δεκέμβρη είναι για τους λάτρεις των ταινιών περιπέτειας και φαντασίας κάτι σαν το “next best thing” του κινηματογράφου. Το πρώτο από τα δύο μέρη του Hobbit, του ομώνυμου αριστουργήματος του Τζ. Ρ. Ρ. Τόλκιν, θα κάνει τότε επίσημη πρεμιέρα σε μια κινηματογραφική μεταφορά που υπογράφει ο Πίτερ Τζάκσον, δημιουργός του “Άρχοντα των Δαχτυλιδιών”, κάτι που σίγουρα μας ιντριγκάρει κάπως παραπάνω για να καθηλωθούμε στις αίθουσες.

Η υπόθεση:

Πρόκειται ουσιαστικά για δύο ταινίες: Το “Unexpected Journey” που θα κυκλοφορήσει το φετινό Δεκέμβριο, και το “There and Back Again” που θα δούμε στις αίθουσες το Νοέμβριο του 2013. Η δράση της ταινίας, τοποθετείτε στη Μέση Γη, 60 χρόνια πριν από τον Άρχοντα των Δαχτυλιδιών, ενώ και τα δύο μέρη της ακολουθούν το ταξίδι του Μπίλμπο Μπάγκινς ο οποίος ξεκινά μια μεγάλη αποστολή ώστε να ελευθερώσει το χαμένο βασίλειο των Νάνων, Έρεμπορ που έχει κατακτηθεί εδώ και χρόνια από τον δράκο Σμάουγκ. Ο Μπίλμπο θα ενώσει τις δυνάμεις του με 13 νάνους, και με επικεφαλής της αποστολής τον θρυλικό πολεμιστή Θόριν Δρύασπις η περιπέτεια θα ξεκινήσει με εντονότατη δράση, η οποία θα ενισχύεται από το ψηφιακό 3D και οπτικοακουστικό εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας.

Τι ξέρουμε μέχρι σήμερα:

Όχι και πολλά, αλλά αρκετά για να περιμένουμε μια μεγάλη παραγωγή που προμηνύεται να έχει ανάλογη εμπορική επιτυχία με τον Άρχοντα των Δαχτυλιδιών. Στον πρωταγωνιστικό ρόλο του Μπίλμπο Μπάγκινς θα δούμε τον Μάρτιν Φρίμαν, ενώ ο Ίαν Μακ Κέλεν επιστρέφει στο ρόλο του Γκάλνταλφ του Γκρίζου, η Κέιτ Μπλάνσετ στο ρόλο της Γκαλάντριελ, ο Άντι Σέρκις στο ρόλο του Γκόλουμ, ενώ ως Φρόντο θα δούμε τον Ελάιτζα Γουντ. Το καστ, συμπληρώνουν ο Τζέφρι Τόμας και Μάικ Μιζράχι, στους ρόλους των Βασιλιάδων των Νάνων, Θορ και Θρέιν, αντίστοιχα.

Η ταινία κυκλοφορεί από την Village Flims στις 13 Δεκεμβρίου, ενώ θα προβάλλεται και σε 3D.