14 ταινίες που πρέπει να δούμε μέχρι τα Χριστούγεννα

Εν αναμονή των Όσκαρ και λίγο πριν μπούμε για τα καλά σε χειμωνιάτικη διάθεση, ετοιμάζουμε pop corn για τις πιο αναμενόμενες ταινίες ως τα τέλη Δεκεμβρίου.

1.       Killing Them Softly

Σύνοψη: Ο Jackie Cogan, είναι ένας άνθρωπος της μαφίας ο οποίος καλείται να διαλευκάνει μια υπόθεση ληστείας κατά τη διάρκεια ενός παιχνιδιού πόκερ.

Γιατί θα το δούμε: Το Killing them softly παραπέμπει σε δεκάδες άλλες ταινίες με gangsters, ληστείες που κάτι πήγε στραβά και πολλούς πυροβολισμούς… απλώς με ένα πιο glamorous περιτύλιγμα. Δεν περιμένει κανείς να κερδίσει πολλά βραβεία όμως για gangster movie κάνει πολύ καλά τη δουλειά της.

Θα δούμε τους: Brad Pitt (ο οποίος είναι και παραγωγός της ταινίας), Scoot McNairy, Ben Mendelsohn, Richard Jenkins, Ray Liotta, James Gandolfini, Sam Shepard, Slaine, και Vincent Curatola.

Ημερομηνία κυκλοφορίας: 25 Οκτωβρίου

2.       Lawless

 

Σύνοψη: Την εποχή της Αμερικανικής Ύφεσης, τα αδέλφια Μπόντουραντ που είναι παραγωγοί και λαθρέμποροι παράνομου ουίσκι, αρχίζουν και απειλούνται από τις αρχές οι οποίες ζητούν μέρος των εσόδων τους.

Γιατί θα το δούμε: Είναι βασισμένο σε αληθινή ιστορία την εποχή της ποταπαγόρευσης της Αμερικής. Αυτό, σε συνδυασμό με το ότι το σενάριο υπογράφει ο Νικ Κέιβ και τη σκηνοθεσία ο Τζον Χιλκόουτ, μας “αναγκάζει” να γαντζωθούμε από τις θέσεις μας και να παρακολουθήσουμε μια crime – drama ταινία από τις πιο ιδιαίτερες της σεζόν.
Θα δούμε τους: Tom Hardy, Shia LaBeouf, Guy Pearce.

Ημερομηνία κυκλοφορίας: 25 Οκτωβρίου

3.       Savages

 

Σύνοψη: Δύο φίλοι, ο Τσον και ο Μπεν, μοιράζονται την ίδια γυναίκα και καλλιεργούν μαριχουάνα. Κάποια στιγμή, η γυναίκα απάγεται από ένα καρτέλ ναρκωτικών του Μεξικού που απαιτούν σαν λύτρα για να την απελευθερώσουν όσα χρήματα έχουν βγάλει από την μαριχουάνα τα τελευταία πέντε χρόνια. Οι δύο φίλοι, σχεδιάζουν να δράσουν με τον δικό τους τρόπο, να πάρουν πίσω τη γυναίκα, να πάρουν εκδίκηση και στο τέλος να εξαφανιστούν.
Γιατί θα το δούμε: Γιατί ο Όλιβερ Στόουν που μας έχει συνηθίσει σε πολιτικές ταινίες, ξεφεύγει τώρα από τη γνωστή του θεματολογία και μάλιστα με ένα πολύ ενδιαφέρον καστ που μας δίνει ακόμη περισσότερα κίνητρα για να παρακολουθήσουμε την ταινία.
Θα δούμε τους: Blake Lively, Taylor Kitsch, Aaron Johnson, Salma Hayek, Benicio Del Toro, John Travolta και Uma Thurman.
Ημερομηνία κυκλοφορίας: 25 Οκτωβρίου

4.       The Master

 

Σύνοψη: Ένας βετεράνος στρατιώτης επιστρέφει από τον πόλεμο και αισθάνεται πολύ χαμένος και αβέβαιος για το μέλλον του. Όλα αυτά, μέχρι να παρασυρθεί σε μια αίρεση από έναν χαρισματικό ηγέτη ο οποίος εκμεταλλεύεται όλες τις συναισθηματικές του πληγές.
Γιατί θα το δούμε: Πολλοί μιλούν για την ταινία της χρονιάς. Βρίσκεται στο επίκεντρο των παγκόσμιων κινηματογραφικών συζητήσεων εδώ και καιρό και μάλιστα με ένα θέμα που πάντα ιντριγκάρει, τη σαϊεντολογία.
Θα δούμε τους: Philip Saymour Hoffman, Joaquin Phoenix, Amy Adams
Ημερομηνία κυκλοφορίας: 1Νοεμβρίου

5.       Skyfall

 

Σύνοψη: Η αφοσίωση και εμπιστοσύνη του James Bond στην M. αρχίζει να αμφισβητείται καθώς το παρελθόν της σταδιακά τη στοιχειώνει όλο και περισσότερο.
Θα το δούμε γιατί: Αποτελεί μια από τις πιο αναμενόμενες ταινίες της χρονιάς, η 23η του James Bond. Επίσης, σημαντικό στοιχείο αποτελεί και ο άνθρωπος που βρίσκεται πίσω από τις κάμερες: Ο Sam Mendes, που έχει σκηνοθετήσει μια σειρά εξαιρετικών ταινιών όπως το American Beauty και το Revolutionary Road, πλέον μπαίνει έντονα και στο action κομμάτι με το τρέιλερ ήδη να προμηνύει μια άκρως έντονη ταινία.
Θα δούμε τους: Daniel Craig, Helen McCrory, Javier Bardem.
Ημερομηνία κυκλοφορίας: 1Νοεμβρίου

6.       Argo

 

Σύνοψη: Καθώς η επανάσταση στο Ιράν φτάνει στην κορύφωσή της, ένας πράκτορας της CIA καταστρώνει ένα ριψοκίνδυνο σχέδιο διάσωσης 6 αμερικανών στρατιωτών οι οποίοι έχουν βρει καταφύγιο στο σπίτι του Καναδού πρέσβη.
Θα το δούμε γιατί: Σε αυτό το σημείο της καριέρας του, μοιάζει σχεδόν αδιανόητο να γυρίσουμε το χρόνο πίσω και να σκεφτούμε τον Ben Affleck σε χαζούς ρόλους που μας είχαν δώσει μια εντελώς λανθασμένη εικόνα για αυτόν. Στο Argo αποδεικνύει στο έπακρο –και- τις σκηνοθετικές του δυνατότητες σε μια ταινία άκρως καίρια λόγω των αναταραχών στη Μέση Ανατολή, η οποία ήδη συζητιέται ως ένα από τα οσκαρικά φαβορί.
Θα δούμε τους: Ben Affleck, Bryan Cranston, John Goodman.
Ημερομηνία κυκλοφορίας: 8 Νοεμβρίου

7.       J.A.C.E.

 

Σύνοψη: Ο ορφανός Jace είναι ένας 7χρονος Αλβανός, ελληνικής καταγωγής ο οποίος γίνεται μάρτυρας της σφαγής που ξεκληρίζει όλα τα μέλη της θετής του οικογένειας.
Θα το δούμε γιατί: Το καστ που επέλεξε ο Μενέλαος Καραμανώλης είναι πολύ δυνατό και το θέμα τόσο ευαίσθητο που από μόνο του ιντριγκάρει.
Θα δούμε τους: Χρήστο Λούλη, Μηνά Χατζησάββα, Ακύλλα Καραζήση, Alban Ukaj
Ημερομηνία κυκλοφορίας: 8 Νοεμβρίου

8.       Twilight Saga: Breaking Dawn

 

Σύνοψη: Μετά τη γέννηση της Ρένεσμε, οι Cullens συγκεντρώνουν κι άλλους βρικόλακες για να προστατέψουν το παιδί τους από μια ψευδή καταγγελία που φέρνει την οικογένεια σε αντιπαράθεση με τους Volturi.
Θα το δούμε γιατί: Έχουμε δει όλα τα Twilight οπότε σε όσους αρέσει η γνωστή, παγκόσμια σαπουνόπερα βρικολάκων, θα στηθούν και πάλι στις ουρές για ένα εισιτήριο για την ταινία.
Θα δούμε τους: Kristen Stewart, Robert Pattinson, Taylor Lautner
Ημερομηνία κυκλοφορίας: 15 Νοεμβρίου.

9.       The Paperboy

 

Σύνοψη: Ένας ρεπόρτερ μαζί με το μικρότερο αδελφό του επιστρέφουν στη γενέτειρά τους, στη Φλόριντα, για να κάνουν μια έρευνα που θα αθωώσει έναν άντρα καταδικασμένο σε θανατική ποινή.
Θα το δούμε γιατί: Το καστ είναι δυνατό, η ταινία ήδη έχει κατηγορηθεί για το σκληρό σεξουαλικό και ρατσιστικό της περιεχόμενο, και η Νικόλ Κίντμαν πάντα αποτελεί ένα λόγο για να δούμε ταινία στην οποία πρωταγωνιστεί.
Θα δούμε τους: Matthew McConaughey, Nicole Kidman, John Cusack.
Ημερομηνία κυκλοφορίας: 15 Νοεμβρίου

10.   Cloud Atlas

 

Σύνοψη: Η αλήθεια είναι πως η περιγραφή της ταινίας δύσκολα μπορεί να συνοψιστεί σε λίγες γραμμές μιας και πρόκειται για ένα αρκετά ιδιαίτερο σενάριο. Σε γενικές γραμμές, κρατάμε πως στο Cloud Atlas θα δούμε μια σύντομη πορεία της ανθρωπότητας, την επίδραση που έχουν οι πράξεις του ενός στον άλλο αλλά και το πώς μια καλή πράξη στο παρελθόν εμπνέει μια επανάσταση στο μέλλον. (Ναι, είναι μπερδεμένο…)
Θα το δούμε γιατί: Σίγουρα για να καταλάβουμε τι θέλει να πει ο ποιητής (3 σκηνοθέτες και 4 σεναριογράφοι για την ακρίβεια). Από εκεί και πέρα, τα ονόματα των Andy & Lana Wachowski (δημιουργοί των Matrix) και Tom Tykwer (Τρέξε Λόλα, τρέξε) στη σκηνοθεσία αλλά και του Tom Hanks και Halle Berry στους πρωταγωνιστικούς ρόλους αποτελούν σαφώς ένα επιπλέον κίνητρο για να το δούμε.
Θα δούμε τους: Tom Hanks, Halle Berry, Hugh Grand.

Ημερομηνία κυκλοφορίας: 22 Νοεμβρίου

11.   Frankenweenie

 

Σύνοψη: Ο μικρός Βίκτορ χρησιμοποιεί τις επιστημονικές του γνώσεις για να φέρει τον αγαπημένο του σκύλο πίσω στη ζωή. Το πείραμά του βέβαια, έχει απρόβλεπτες ακόμη και τερατώδεις συνέπειες.
Θα το δούμε γιατί: Αν μας αρέσει ο Tim Burton, οφείλουμε να στηρίξουμε και τη νέα του ιδέα. Άλλωστε οι… καλές γλώσσες μιλούν για come back του σκηνοθέτη ο οποίος αφενός επαναφέρει στο προσκήνιο την ομώνυμη, μικρού μήκους ταινίας του, του 1984 και αφετέρου όπως όλα δείχνουν θα ζήσουμε και πάλι σκηνές και στιγμές του από τις καλές του εποχές με τον Ψαλιδοχέρη και τον Ed Wood.
Θα δούμε τους: Ή μάλλον… θα ακούσουμε, μιας και η ταινία είναι animated: Winona Ryder, Catherin O’ Hara, Martin Short

Ημερομηνία κυκλοφορίας: 22 Νοεμβρίου

12.   Αν...

 

Σύνοψη: Αν ο Δημήτρης έβγαινε από το σπίτι του εκείνο το βράδυ, θα γνώριζε τη Χριστίνα και θα ήταν μαζί της μέχρι σήμερα, βιώνοντας την εποχή της κρίσης και των μεγάλων αλλαγών. Θ άντεχαν; Αν ο Δημήτρης δεν έβγαινε από το σπίτι του εκείνο το βράδυ, δεν θα γνώριζε τη Χριστίνα και θα παρέμεναν δύο άγνωστοι στην ίδια πόλη. Θα άντεχε ο Δημήτρης την εποχή της κρίσης και των μεγάλων αλλαγών; Θα γνωριστούν άραγε ποτέ ο Δημήτρης με τη Χριστίνα;
Θα το δούμε γιατί: Ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης σκηνοθετεί την πρώτη του μεγάλου μήκους ταινία και όπως και να’ χει ρα σενάριά του έχουν πάντα ιδιαίτερο ενδιαφέρον και απρόβλεπτη έκβαση.
Θα δούμε τους: Χριστόφορο Παπακαλιάτη, Μαρίνα Καλογήρου, Μάρω Κοντού.
Ημερομηνία κυκλοφορίας: 29 Νοεμβρίου

13.   Silent Hill: Revelation 3D

 

Σύνοψη: Όταν ο πατέρας της εξαφανίζεται, η Heather αντιμετωπίζει μια διαφορετική και τρομακτική πραγματικότητα η οποία αποκαλύπτει μυστικά για τους εφιάλτες που είχε καλά κρυμμένους μέσα της από τα παιδικά της χρόνια.
Γιατί θα το δούμε: Όσοι αγαπούν το Silent Hill σίγουρα το περιμένουν πως και πώς. Μάλιστα, η νέα, 3D εκδοχή της ταινίας, είναι ακόμη πιο τρομακτική, με ποιο εντυπωσιακά visuals και πιο updated σενάριο.
Θα δούμε τους: Sean Bean,  Radha Mitchell, Carrie-Anne Moss.
Ημερομηνία κυκλοφορίας: 6 Δεκεμβρίου

14.   The Hobbit: An unexpected journey

 

Σύνοψη: Ένα γεμάτο ενέργεια Hobbit, ο Bilbo Baggins, βρίσκεταιται στο Lonely Mountain μαζί με την ομάδα των θυμωμένων νάνων του για να πάρει πίσω το θησαυρό που τους έκλεψε ο δράκος Smaug.
Γιατί θα το δούμε: Γιατί μας περιγράφει την ιστορία του Hobbit, 60 χρόνια πριν από τον Άρχοντα των Δαχτυλιδιών και αποτελεί ένα πρίκουελ ιδανικό για όσους λάτρεψαν τον Frodo και την παρέα του.
Θα δούμε τους: Martin Freeman, Ian McKellen, Richard Armitage
Ημερομηνία κυκλοφορίας: 13 Δεκεμβρίου