Για να πηγαίνουν όλα ρολόι

Από την Κατερίνα Μαραγκού

Η αλήθεια είναι ότι σε γενικές γραμμές τα ρολόγια μας αγχώνουν δυστυχώς όμως χωρίς αυτά δεν θα μπορούσαμε να έχουμε την αίσθηση του χρόνου.

Το ζήτημα είναι να καταφέρουμε να τα τοποθετήσουμε στις σωστές θέσεις έτσι ώστε να αποφύγουμε το κακό feng shui. Όσο και αν ακούγεται παράξενο υπάρχει και για τα ρολόγια σωστό feng shui. Αν λοιπόν ακολουθήσουμε  κάποιους  κανόνες, ίσως έχουμε περισσότερες πιθανότητες να   πηγαίνουν όλα ρολόι στο σπίτι μας.

Υπνοδωμάτιο

Σύμφωνα με τους κανόνες του feng shui καλό θα ήταν να μην τοποθετήσετε ποτέ ρολόι τοίχου στην κρεβατοκαμαρά σας. Το υπνοδωμάτιο είναι μέρος για χαλάρωση και το μόνο ρολόι που πρέπει να ακούγεται στο χώρο είναι αυτό του σώματός σας και ίσως ένα μικρό ξυπνητήρι για να σας ξυπνάει το πρωί. 

Επειδή τα ρολόγια αντιπροσωπεύουν το πέρασμα του χρόνου θα μπορούσατε να τα τοποθετήσετε σε περιοχές του σπιτιού με μεγάλη δραστηριότητα όπως

. το σαλόνι

. το καθιστικό

. την κουζίνα

. το γραφείο του  σπιτιού σας

Μάλιστα σε αυτά τα δωμάτια μπορείτε να τοποθετήσετε δύο ή τρία μεγάλα μοντέρνα ρολόγια τοίχου, το ένα δίπλα στο άλλο, και το αποτέλεσμα να έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Ουσιαστικά να αποτελούν τα ρολόγια την βασική διακόσμηση του δωματίου σας. 

Επίσης ένα μεγάλο ρολόι στον τοίχο του δωματίου   των παιδιών σας είναι σύμφωνα με το feng shui, πολύ καλή επιλογή  γιατί βοηθά τα παιδιά να κατανοήσουν την έννοια και το πέρασμα του χρόνου.

Μπορείτε επίσης να διακοσμήσετε με μια συλλογή από ρολόγια  τον διάδρομο του σπιτιού σας δίνοντας έτσι έναν διαφορετικό χαρακτήρα στον χώρο.

Πάντως οι ειδικοί λένε ότι είναι κακό feng Shui να υπάρχει ρολόι καθώς μπαίνετε στο σπίτι σας.

Το feng shui είναι γνωστό ότι σχετίζεται με τα σχήματα και τα υλικά  των αντικειμένων. Σύμφωνα λοιπόν με αυτό υπάρχουν υλικά που μεταφέρουν καλή ενέργεια και υλικά που έχουν αρνητική ενέργεια.  Ο γενικός κανόνας λέει ότι δεν πρέπει να τοποθετούμε μεταλλικά ρολόγια τοίχου στην ανατολική πλευρά του σπιτιού μας.

Επίσης είναι απαγορευτικό να κρατάμε σπασμένα ρολόγια στο σπίτι μας. Πρέπει ή να τα φτιάξουμε ή να τα πετάξουμε.