Χρειάζομαι περισσότερο ύπνο…

Aπό την Κατερίνα Μαραγκού

Η εξάντληση που μπορεί να προκαλέσει η αϋπνία και πως να την αντιμετωπίσετε.

Τον τελευταίο καιρό έχετε διαπιστώσει ότι σας λείπει ύπνος; Νιώθετε ατονία και έλλειψη συγκέντρωσης; Πρέπει επειγόντως να πάρετε πίσω τον ύπνο που χάσατε...

Οι περισσότεροι άνθρωποι κοιμούνται λιγότερο από οκτώ ώρες ωστόσο οι ειδικοί επισημαίνουν ότι το οκτάωρο είναι απαραίτητο για τον οργανισμό μας και μάλιστα καθημερινά. Η έλλειψη ύπνου ευθύνεται για διάφορα στάδια από τα οποία περνάμε κατά την διάρκεια της ημέρας όταν έχουμε κοιμηθεί λίγο.

Αν λοιπόν αισθάνεστε ότι έχετε ανάγκη από περισσότερο ύπνο θα πρέπει να βρείτε έναν τρόπο για να το πετύχετε. Οργανώστε καλύτερα το χρόνο σας και προσπαθήστε να κοιμηθείτε ήρεμα. Ιδιαίτερα οι γυναίκες αφού πρόσφατη μελέτη Αμερικανών έδειξε ότι οι γυναίκες που δεν κοιμούνται επαρκώς τη νύχτα είναι επιθετικές την ημέρα και εμφανίζουν υψηλό κίνδυνο καρδιαγγειακών νοσημάτων και κατάθλιψης σε αντίθεση με το έτερό τους ήμισυ.

Τα οφέλη λοιπόν από τον καλό ύπνο είναι πολλά. Το βασικότερο από όλα είναι ότι θωρακίζει τον οργανισμό μας, τον επαναφορτίζει αφού κατά την διάρκεια της νύχτας γίνεται ανάπλαση και αναδόμηση κυττάρων.

Επίσης βοηθάει τον οργανισμό μας να μην έχει άγχος.

Ο καλός ύπνος, μας γεμίζει ενέργεια, κέφι  και καλή διάθεση.

Μας κάνει περισσότερο δημιουργικούς, αποτελεσματικούς και μας βοηθάει να έχουμε καλύτερη μνήμη και να συγκεντρωνόμαστε ευκολότερα.

Και το βασικότερο από όλα. Ο καλός ύπνος, μας ομορφαίνει. Αποκλείεται να μην έχετε παρατηρήσει όταν ξυπνάτε από έναν καλό ύπνο πόσο πιο λαμπερό είναι το πρόσωπο σας.

Τώρα έχετε κάθε λόγο για να κοιμάστε περισσότερο. Φροντίστε λοιπόν ακόμα και αν δυσκολεύεστε να αποκοιμηθείτε να βρείτε κάποια τρικ που θα σας βοηθήσουν να κοιμηθείτε ήρεμα.

-Κάντε ένα καυτό μπάνιο πριν πάτε στο κρεβάτι σας.

-Φροντίστε τα σεντόνια σας να έχουν ένα άρωμα απαλό που σας βοηθάει να χαλαρώσετε.

-Δοκιμάστε να πιείτε ένα ζεστό γάλα πριν ξαπλώσετε.

-Διαβάστε ένα βιβλίο.

-Σκεφτείτε όμορφα πράγματα που θέλετε να κάνετε.

-Ακούστε απαλή μουσική.

Από την ημέρα που θα καταφέρετε να κοιμάστε οκτώ ώρες θα δείτε τεράστια διαφορά στη ζωή σας και στην διάθεση σας.