Ερασιτέχνης κηπουρός

Απο την Κατερίνα Μαραγκού

Εάναποφασίσατε να γίνετε ερασιτέχνες κηπουροί θα πρέπει να ξεκινήσετε την έρευνα αγοράς στο διαδίκτυο ή στα καταστήματα με είδη κηπουρικής για να προμηθευτείτε τα απαραίτητα εργαλεία  για τον κήπο σας.

Η μύηση στα μυστικά της κηπουρικής δεν είναι και τόσο δύσκολη αρκεί να έχετε κέφι, χρόνο, λίγα χρήματα και μερικά σχετικά βιβλία. Τα εργαλεία που  έχετε ανάγκη δεν είναι πάρα πολλά, εξαρτάται βέβαια και από το μέγεθος του κήπου σας, αν μιλάμε για έναν κήπο τεράστιο τότε τα πράγματα αλλάζουν.  Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.

Ένας ερασιτέχνης κηπουρός που σέβεται τον εαυτό του και τα χέρια του φοράει πάντα γάντια όταν σκαλίζει τον κήπο. Εκτός από το ότι υπάρχει κίνδυνος να κολλήσετε μύκητες στα νύχια από την επαφή των χεριών σας  με το χώμα υπάρχει και το αισθητικό κομμάτι που πρέπει να σας απασχολεί. Είναι κρίμα να γεμίσουν τα χέρια σας κοκκινίλες, γρατζουνιές και φουσκάλες επειδή αποφασίσατε να δοκιμάσετε τις ικανότητές σας στην κηπουρική.

Το σκαλιστήρι θα σας είναι απαραίτητο στις μικρές σας ανασκαφές, αν δηλαδή θέλετε να φυτέψετε σε μικρό βάθος ενώ εάν θέλετε να σκάψετε για να φυτέψετε σε μεγάλο βάθος θα χρειαστείτε οπωσδήποτε φτυάρι  και τσάπα. Η τσουγκράνα θα σας χρειαστεί για να ανακατεύετε, να απλώνετε και να ισιώνετε  το χώμα ενώ το κλαδευτήρι είναι απαραίτητο εργαλείο για την περιποίηση των μικρών μας φυτών ή των δενδρίλιων που βρίσκονται στον κήπο σας.

Και τέλος μην ξεχάσετε να αγοράσετε ένα καρότσι.  Θα σας χρειαστεί σίγουρα για να μεταφέρετε γλάστρες, τσουβάλια με χώμα, λιπάσματα και φυσικά σκουπίδια.