Όαση αρωμάτων, το σπίτι σας

Από την Κατερίνα Μαραγκού

Η καθημερινή ανανέωση του οξυγόνου στο κάθε σπίτι είναι επιβεβλημένη ανάγκη. Σε ορισμένες όμως περιπτώσεις δεν φτάνει μόνο αυτό για να διαθέτει το σπίτι μας μια όμορφη διακριτική μυρωδιά.

Καλό θα ήταν να προσθέσετε κάποια αρώματα στο χώρο σας που θα σας βοηθήσουν να χαλαρώνετε πιο εύκολα και θα σας φτιάχνουν την διάθεση κάθε φορά που τα μυρίζετε. Το πιο συνηθισμένο είναι να γεμίσετε το σπίτι σας με κεριά. Προτιμήστε  άρωμα λεβάντας, άρωμα από άνθη πορτοκαλιάς, βανίλια και πεύκο που θα ζωντανέψουν το χώρο. 

Στην ηλεκτρική σκούπα

Δύο πολύ έξυπνα tips για να διαχέεται στο χώρο ένα όμορφο άρωμα κάθε φορά που σκουπίζετε είναι να ρίξετε μέσα στην σακούλα της ηλεκτρικής σκούπας βανίλιες από αυτές που χρησιμοποιούμε στο κέικ. Όσο πιο πολλές τόσο πιο έντονο θα είναι το άρωμα όσο εσείς θα καθαρίζετε τα χαλιά.

Επίσης στην σακούλα της ηλεκτρικής σκούπας μπορείτε να βάλετε και αποξηραμένα αρωματικά λουλούδια της αρεσκείας σας.

Καλοριφέρ-κλιματιστικό

Αν ακουμπήσουμε πάνω στο κλιματιστικό διάφορες φλούδες από εσπεριδοειδή (πορτοκάλι, λεμόνι ή νεράντζι), κάθε φορά που θα είναι σε λειτουργία, θα διαχέεται στο δωμάτιο μια ελαφριά φρεσκάδα. Το χειμώνα κάντε το ίδιο πάνω στο καλοριφέρ. Επίσης αν δεν θέλετε τα αρώματα των φρούτων και προτιμάτε το δικό σας άρωμα, ψεκάστε σε ένα βαμβάκι το άρωμά σας και τοποθετήστε το πάνω στο κλιματιστικό ή πάνω στο καλοριφέρ.

Λεβάντα για τις ντουλάπες σας

Μαζέψτε λεβάντα και αφήστε την να ξεραθεί. Στην συνέχεια βάλτε την μέσα σε τούλι και δέστε την με μια κορδέλα. Τοποθετήστε την στις ντουλάπες και στα συρτάρια σας για να δώσει όμορφο άρωμα στα ρούχα σας αλλά και να τα προστατεύσει από τον σκόρο.

Αρωματικά άλατα

Όταν σας τελειώνει το άρωμά σας μην πετάτε το μπουκάλι. Γεμίστε το με χοντρό αλάτι, βάλτε πάλι το καπάκι και αφήστε το για αρκετές ημέρες κλειστό έτσι ώστε να πάρει το αλάτι την μυρωδιά του αρώματος σας. Μπορείτε να γεμίσετε την μπανιέρα σας και να το χρησιμοποιήσετε για να κάνετε ένα χαλαρωτικό αρωματικό μπάνιο.