Χρειάζομαι… ένα ποδήλατο

Από την Κατερίνα Μαραγκού

Αν βαριέστε το γυμναστήριο και δεν σας αρέσει να περπατάτε με τις ώρες στον  διάδρομο, αλλά θέλετε να βρείτε ένα τρόπο να γυμνάζεστε, χωρίς να βαριέστε, μια είναι η λύση.

Αγοράστε ένα ποδήλατο! Στις μέρες μας οι ποδηλάτες είναι πλέον αρκετά οργανωμένοι και πολύ εύκολα μπορείτε να γίνετε και εσείς μέλος της ποδηλατοπαρέας. Το μόνο που πρέπει να προσέξετε είναι να αγοράσετε ένα ποδήλατο που να είναι πραγματικά στα μέτρα σας. Δηλαδή να διαλέξετε κάτι με βάση τις δικές σας ανάγκες και όχι να αγοράσετε κάτι που θα προσπαθήσουν να σας πουλήσουν.  Ο πρώτος και ο βασικός κανόνας στην αγορά ποδηλάτου είναι να μην το αγοράσετε από το σωστό κατάστημα. Δηλαδή από ένα κατάστημα που είναι εξειδικευμένο  στις πωλήσεις ποδηλάτων.

Τι πρέπει  να προσέξεις

Θα πρέπει να διαθέτει καλά φρένα. Είναι βασικό το ποδήλατό σας να φρενάρει εύκολα και σωστά. Οι ζάντες θα πρέπει να είναι αλουμινένιες. Ακόμα και αν βρείτε ένα ποδήλατο με μαύρες ζάντες θα πρέπει να τσεκάρετε εάν είναι αλουμινένιες.

Ταχύτητες

Θα πρέπει να διαλέξετε ένα ποδήλατο με 18 ταχύτητες. Μην σας ακούγεται παράξενο στην πορεία θα σας χρειαστούν. Μπορεί όχι και οι 18 αλλά σίγουρα  θα σου χρειαστούν αρκετές από αυτές. Οι χαμηλότερες ταχύτητες θα σου επιτρέψουν να ανέβεις άνετα έναν λόφο, χωρίς να χρειάζεται να το σπρώξεις. Σε γενικές γραμμές όμως θα πρέπει να χρησιμοποιείς μια χαμηλή ταχύτητα ώστε να γυρνάς τα πετάλια εύκολα.

Βάρος

Είναι σίγουρο ότι εάν προτιμήσετε ένα ελαφρύ ποδήλατο θα σας είναι πιο εύκολο να το χειριστείτε, ωστόσο θα κοστίσει λίγο πιο ακριβά.

Mountain ή “υβρίδιο”

Αν δεν σκοπεύεις να πάρεις τα βουνά καλό θα ήταν να προτιμήσεις Υβρίδιο ή city  ποδήλατο. Έχει αρκετά κοινά χαρακτηριστικά με το mountain αλλά στην πραγματικότητα είναι πιο εύχρηστο.

Κόστος

Υπολογίστε από 200 έως 300 ευρώ για να αγοράσετε ένα καλό ποδήλατο. Μην υποτιμήσετε ένα μεταχειρισμένο ποδήλατο απλά ελέγξτε το εξονυχιστικά πριν το αγοράσετε.

Αφού αποκτήσετε το ποδήλατο των ονείρων σας, οργανωθείτε με τους υπόλοιπους ποδηλάτες ανά την Ελλάδα και εκτός από την καθημερινότητά σας χρησιμοποιείστε το και για εξορμήσεις σε όμορφα μέρη της χώρας μας.