Bee’s Knees: Η Κεφαλονιά ξέρει και από ποτό

Από την Ελένη Νικολούλια

Αυτό το νησί έχει σίγουρα δεκάδες ομορφιές.

Είναι μεγάλο, μπορεί να καλύψει όλα τα γούστα, έχει μοναδικές παραλίες, απίστευτες κρυμμένες ομορφιές, τρέλα... τα έχει όλα.

Αν όμως το καλοσκεφτείς στην χώρα του, στο Αργοστόλι συμβαίνει το εξής παράδοξο: Όλη η πόλη είναι χτισμένη, στραμμένη και σχεδόν “χωμένη” σε εσωτερικούς δρόμους, σε στενά που δεν βλέπουν θάλασσα -αν και η περιοχή είναι πάνω στο νερό-, χτισμένη γύρω-γύρω από μια πλατεία στην οποία όλοι και πάντα θα συγκεντρώνονται από το πρωί για καφέ, ως το μεσημέρι για τάβλι, το απόγευμα για cocktail, το βράδυ για φλερτ, το ξημέρωμα για να ξεμεθύσουν.

Κοινώς... μ' αυτά και μ' αυτά τα παράδοξα γίνονται δύο: Απ' τη μία το ότι έχουμε να αντιμετωπίσουμε μια παραθαλάσσια περιοχή η οποία έχει άρνηση με τη θάλασσα, και από την άλλη έχουμε να επιλέξουμε ανάμεσα σε μαγαζιά τα οποία ακολουθούν πιστά και πεισματικά το καρέ “καφές, τάβλι, ποτό, χορός”.

Το Αργοστόλι, όπως και δεκάδες ακόμα παραδείγματα της ελληνικής επαρχίας χρειαζόταν κάτι επιπλέον. Χρειαζόταν να ακολουθήσει την τάση των καθαρόαιμων bar, χρειαζόταν να “ξεθαρέψει” ώστε να δείξει στον κόσμο την παραλία του, χρειαζόταν να αποκτήσει μυαλά πιο σύγχρονα.

Και κάτι τέτοιο λοιπόν ήρθε να προτείνει το Bee's Knee's, μια άφιξη που περισσότερο την αντιμετωπίζω ως μια ιδέα ανανέωσης της λογικής του νησιού, παρά ως επιχείρηση που μόλις άνοιξε.

Πρόκειται για ένα μικροσκοπικό bar με ατμοσφαιρικό φωτισμό. Παίζει από jazz και swing ως soul και ελαφρύ ροκ, αγαπά το minimal και επικεντρώνεται στο σκοπό του: Τα προσεγμένα ποτά και την “ευρωπαϊκού τύπου” διασκέδαση.

Πίσω από το bar, βρίσκεται ο Μιχάλης Κουγιανός (A for Athens) και ο Παναγής Γασπαρινάτος (360ο Cocktail Bar). Πρόκειται για δύο καταξιωμένους bartenders που έχουν αποδείξει την πορεία τους στην Αθήνα και που φέτος αποφάσισαν να αντιμετωπίσουν την Κεφαλονιά ως παρθένο τόπο έτοιμο να προσφέρει αυτό το πολυπόθητο κάτι παραπάνω.

Εδώ θα δοκιμάσουμε το Limitless Skye, ένα ποτό με το οποίο ο Μιχάλης διαγωνίστικε ανάμεσα στους καλύτερους της χώρας στον φετινό διαγωνισμό του World Class. Περιέχει ουίσκι Talisker 10 ετών, βερμούτ Carpano Antica Formula εμβαπτισμένο σε πράσινο τσάι, βότανα, αποξηραμένα φρούτα και λικέρ Chambord.

Θα πιούμε μια ενδιαφέρουσα παραλλαγή του Negroni με σοκολάτα και Amaro Averna λικέρ, ενώ δεν απουσιάζουν και οι καλοκαιρινές προτάσεις με φρούτα, ροζέ κρασιά και αγγούρι να κυριαρχούν στα συστατικά.

Σαφώς και η άφιξη ενός καθαρόαιμου bar στην Κεφαλονιά ήταν επιβεβλημένη.

Κυρίως όμως, σαφώς τέτοια παραδείγματα πρέπει σύντομα να βρίσκονται σε κάθε -παραλιακό- δρόμο της Ελλάδας.