Disaronno: Ενδιαφέρουσες προτάσεις για τα απογευματινά σου cocktails

Οι εικόνες και τα συναισθήματα είναι όλα τους γνώριμα: Τελειώνεις από τη δουλειά και δεν θέλεις να πας σπίτι. Θέλεις να βρεθείς σχεδόν ενστικτωδώς στο αγαπημένο σου bar, και με καλή παρέα να απολαύσεις το ποτό σου πριν πας στο σπίτι.

Και κάπου εδώ μια ατέλειωτη λίστα με ερωτηματικά για το τι να πιεις ξεκινά.

Όμως επίσης κάπου εδώ, εμφανίζεται η λύση του Disaronno, του πιο διάσημου ιταλικού λικέρ στον κόσμο, που πάντα αποτελεί “εγγύηση” για την εκπλήρωση της συγκεκριμένης σου ανάγκης.

Το Disaronno ξεχωρίζει για την πλούσια γεύση και τα έντονα, τόσο ξεχωριστά του αρώματα και είναι αυτά που το καθιστούν τόσο ιδιαίτερο μιας και προέρχονται από πρώτες ύλες διαλεγμένες από διάσπαρτες γωνιές του κόσμου.

Μέσα στο Disaronno θα βρει κανείς από βανίλια Μαδαγασκάρης και εκχυλίσματα αμυγδάλων αλλά και δύο τύπους καραμέλας που δίνουν αυτή την τόσο ασυνήθιστη γλύκα η οποία ενδείκνυται για δημιουργία cocktails που ένας καλός bartender μπορεί να σου προσφέρει.

Το Disaronno Sour για παράδειγμα, σαφώς και αποτελεί το πιο δημοφιλές παράδειγμα μιας και συνδυάζει αρμονικά τη γλύκα του λικέρ με το φρεσκοστυμμένο λεμόνι, μια συνταγή ξακουστή σε όλο τον πλανήτη.

Ο καλός bartender όμως μπορεί να δημιουργήσει και επιπλέον συνταγές με Disaronno τις οποίες την επόμενη φορά που θα βρεθείς σε παρόμοια after office κατάσταση, αξίζει να έχεις κατά νου:

Μπορείς να δοκιμάσεις για παράδειγμα ένα Bollicine (σημαίνει φυσσαλίδα) το οποίο συνδυάζει το Disaronno με prosecco. Διαφορετικά, μπορείς να επιλέξεις το Pimped Disaronno το οποίο είναι πιο φρουτώδες και περιέχει δυόσμο, φράουλα, αγγούρι και vodka. Τέλος, για ακόμα πιο απαιτητικούς ουρανίσκους, ο bartender μπορεί να σου προτείνει ακόμη και ένα Rosemary Negroni, μια ενδιαφέρουσα παραλλαγή του κλασικού cocktail, που προσφέρει την τόσο αγαπημένη bitter γεύση όμως αυτή τη φορά με Disaronno εμβαπτισμένο σε δεντρολίβανο και τζιν.

Και αν αναζητάς το καταλληλότερο μέρος για να απολαύσεις τα παραπάνω cocktails, δεν έχεις παρά να δοκιμάσεις:

Αθήνα:

Soleto: Πέμπτη 17:00 με 21:00

Freddo: Παρασκευή 18:00 με 21:00

Θεσσαλονίκη:

Mon Frere: Τετάρτη 16:00 με 19:00

Brulee: Παρασκευή 17:00 με 20:00

Rover: Κυριακή 18:00 με 21:00

Il Posto: Τετάρτη 20:00 με 23:00

Πάτρα:

Pas Mal: Σάββατο 15:00 με 20:00