Σαββατοκύριακο με φίλους και Scotish Punch για όλους

Από την Ελένη Νικολούλια. Φωτογραφίες: Νίκος Λυμπερτάς

Ο Θοδωρής Πύριλλος (A for Athens) αυτή τη φορά αποφάσισε να μοιραστεί μαζί μας μία συνταγή που θα κάνει το Σαββατοκύριακό μας διασκεδαστικό και μάλιστα για όλους μας τους φίλους.

Τα punch, τα cocktail που δημιουργούνται και σερβίρονται σε μεγάλες ποσότητες μέσα σε πανέμορφα μπολ δεν είναι απλώς ένα από τα μεγαλύτερα trend στο bartending αλλά και ένας τρόπος για να περάσουμε ευχάριστες στιγμές στο σπίτι με όλη μας την παρέα.

Όπως κάθε Παρασκευή, έτσι και αυτή το news.gr βγάζει τον World Class bartender από το πόστο του, και του ζητά να μοιραστεί με όλους τις αγαπημένες του συνταγές με Cardhu.

Αυτή την φορά, με βάση το Cardhu 12 ετών και έχοντας ως έμπνευση την γενναιοδωρία της πρώτης του δημιουργού, Helen Cumming, μας παρουσιάζει το Scotish Punch.

Όπως μας εξηγεί, ο φούρνος της οικογένειας Cumming ήταν πάντοτε καυτός και άλλοτε έψηνε ψωμί, άλλοτε μοσχομύριζε από τα κουλουράκια που η ίδια η Helen ετοίμαζε. Ό, τι κι αν έφτιαχνε πάντα το μοιραζόταν με όλο το χωριό και έτσι ακριβώς θα κάνουμε κι εμείς με το Punch μας το οποίο θα απολαύσουμε με φίλους στο σπίτι αυτό το Σαββατοκύριακο.

Για να φτιάξουμε ένα φλιτζάνι θα χρειαστούμε:

- 50 ml Cardhu 12 ετών

- 15 ml φρεσκοστυμμένο χυμό από λεμόνι

- 15 ml φρεσκοστυμμένο χυμό από πορτοκάλι

- 20 ml σιρόπι από μέλι

- 20 ml τσάι αρωματισμένο με κανέλα

- 2 σταγόνες από Peychaud bitters

Πολλαπλασιάζουμε την συνταγή ανάλογα με τον αριθμό των ατόμων που θα έχουμε στην παρέα, σερβίρουμε σε ένα μεγάλο μπολ με μπόλικο πάγο και γαρνίρουμε με αποξηραμένες φέτες από λεμόνι και πορτοκάλι.