Απαλλάχτηκε για τον ξυλοδαρμό της Κανέλλη ο Ηλίας Κασιδιάρης

Με το " χαρτί" της απαλλαγής στα χέρια έφυγε από το δικαστήριο ο Ηλίας Κασιδιάρης για την υπόθεση με το χαστούκι σε βάρος της Λιάνας Κανέλλη. Το δικαστήριο, υιοθετώντας πλήρως την εισαγγελική πρόταση, μετέτρεψε την πράξη την οποία αντιμετώπιζε από επικίνδυνη σωματική βλάβη σε απλή, και έπαυσε την ποινική δίωξη σε βάρος του

Νωρίτερα, ο εισαγγελέας είχε προτείνει την αθώωση του προφυλακισμένου βουλευτή για το αδίκημα της επικίνδυνης σωματικής βλάβης λέγοντας ότι ο κατηγορούμενος "θα μπορούσε  να κηρυχθεί ένοχος για απλή σωματική βλάβη αλλά χρειάζονταν έγκληση εντός τριμήνου", γεγονός που δεν έχει γίνει από την πλευρά την κ. Κανέλλη.
Πάντως ο εισαγγελέας καταδίκασε την ενέργεια του κατηγορούμενου λέγοντας χαρακτηριστικά ότι ήταν απαράδεκτη η συμπεριφορά του. " Ενας άνδρας δεν χτυπάει μια γυναίκα" υπογράμμισε ο εισαγγελέας.

"Η πράξη του κατηγορουμένου ήταν απαράδεκτη.´Έπρεπε ως βουλευτής και ως άνδρας να συγκροτηθεί. Η συμπεριφορά του δεν δικαιολογείται σε καμία περίπτωση" υπογράμμισε ο εισαγγελέας και συνέχισε:

"Και ο ίδιος ο κατηγορούμενος αναγνώρισε ότι η αντίδραση του δεν ήταν η δέουσα. Επιχείρησε τουλάχιστον 3 χτυπήματα, το ένα βρήκε στόχο, αλλά για να ορίσουμε την πράξη νομικά έχει σημασία ο τρόπος. Το χτύπημα δεν ήταν ίσιο. Οι κινήσεις δεν είχαν σκοπό τη βαριά σωματική βλάβη. Ο ορθός νομικός χαρακτηρισμός είναι αυτός της απλής σωματική βλάβης η οποία για να διωχθεί χρειάζεται έγκληση εντός 3 μηνών. Προτείνω να παύσει η ποινική Δίωξη", κατέληξε.