“Με το ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνηση, σε 15 μέρες θα έχουμε bank run”

Έντονη κριτική στο "σχέδιο των 100 πρώτων ημερών της κυβέρνησης της Αριστεράς" του Αλέξη Τσίπρα, άσκησε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Τασούλας.

Μιλώντας το πρωί της Κυριακής 17 Νοεμβρίου στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, ο κ. Τασούλας ανέφερε ότι στις πρώτες δεκαπέντε ημέρες της κυβέρνησης Τσίπρα θα συμβεί το... μοιραίο.

"Θα γίνουν αυτά που ο ίδιος ο κ. Τσίπρας είπε, στην περίπτωση που βγούμε από τον ευρώ και την ευρωζώνη. Καταστροφή", είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Τασούλας κατηγόρησε την Αξιωματική αντιπολίτευση ότι προσπαθεί να μιμηθεί, με αποτυχία, τα κόμματα του δικομματισμού που καταγγέλλει ότι εμφανίζουν τα πράγματα πανεύκολα και ότι όλα μπορούν να αλλάξουν μέσα σε 100 ημέρες.

"Φοβάμαι ότι αυτή η επανάληψη των 100 ημερών, που θυμίζει το ΠΑΣΟΚ, αν κι εμείς πέσαμε σε αυτή την παγίδα των ψευδαισθήσεων που ο κόσμος λάτρεψε και ψήφισε, είναι μια απόπειρα ανεπιτυχής, να επαναλάβει τα λάθη που οδήγησαν τη χώρα στη σημερινή κατάσταση", συνέχισε.  

"Ακούγοντας τον ΣΥΡΙΖΑ να λέει αυτά που λέει, στις πρώτες δεκαπέντε ημέρες θα γίνει το "τρέξιμο στις τράπεζες" (σ.σ. το λεγόμενο bank run), το κλείσιμο των εισαγωγών. Στις πρώτες 15 ημέρες θα συμβεί το μεγάλο πατατρακ στη χώρα", υποστήριξε.

"Δε θέλω να κινδυνολογήσω, αλλά οφείλω να πω ότι αυτή την περίοδο, το να επαναλαμβάνουμε τις χειρότερες στιγμές της δεκαετίας του '80, είναι δείγμα της προσπάθειας του ΣΥΡΙΖΑ να μιμηθεί το χειρότερο ΠΑΣΟΚ, τη χειρότερη περίοδο της χώρας", πρόσθεσε ακόμη ο κ. Τασούλας.