Οι 100 πρώτες ημέρες διακυβέρνησης της Αριστεράς

Επαναφορά του κατώτατου μισθού στα προ του μνημονίου επίπεδα, επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων, σύσταση περιουσιολογίου και επαναλειτουργία της ΕΡΤ είναι μερικά από τα μέτρα που περιλαμβάνεται στο σχέδιο των 100 πρώτων ημερών της κυβέρνησης της Αριστεράς και το οποίο παρουσιάζει ο Αλέξης Τσίπρας.

"Οι άμεσες πρωτοβουλίες θα είναι η αντικατάσταση του μνημονίου που θα ακυρώσει με την ψήφο του ο λαός, από ένα Εθνικό Σχέδιο Ανάπτυξης και Ανασυγκρότησης της οικονομίας", τονίζει ο κ.Τσίπρας σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Αυγή της Κυριακής.

Προτεραιότητα θα είναι ακόμη η επαναδιαπραγμάτευση της δανειακής σύμβασης, η αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης και η επαναλειτουργία της ΕΡΤ με ταυτόχρονη τήρηση του νόμου για την αδειοδότηση των ιδιωτικών ΜΜΕ, υπογραμμίζει.

Ο Αλέξης Τσίπρας ανοίγει παράθυρο συνεργασίας με τους βουλευτές της πλειοψηφίας που θα αποφασίσουν να αλλάξουν στρατόπεδο.

"Ιδιαίτερα στο ΠΑΣΟΚ είναι λογικό να υπάρχουν διαφοροποιήσεις. Οι βουλευτές του καλούνται να είναι όχι μόνο μνημονιακοί, αλλά και δεκανίκια της πιο ακραίας δεξιάς κυβέρνησης που γνώρισε ο τόπος. [...] Σε κάθε περίπτωση όσοι αποφασίσουν με την ψήφο τους να θέσουν τέρμα στην καταστροφική πορεία της χώρας, παρά τις επιθέσεις του συστήματος της μνημονιακής διαπλοκής, που θα είναι σφοδρές όπως φάνηκε και στην περίπτωση της Θεοδώρας Τζάκρη, θα έχουν την πλατιά αποδοχή της λαϊκής βάσης, των τοπικών κοινωνιών και των πολιτών που τους εξέλεξαν και δεν αντέχουν άλλο".