Τζο Μπάιντεν: Στηρίζουμε την Ελλάδα

Ο Τζο Μπάιντεν, αντιπρόεδρος της αμερικανικής κυβέρνησης σκιαγραφεί τις προτεραιότητες που πρέπει να διεκδικήσει η ελληνική πλευρά από τη συνάντηση της Πέμπτης μεταξύ Αντώνη Σαμαρά και Μπαράκ Ομπάμα.

Μιλώντας στην εφημερίδα "Καθημερινή", τονίζει ότι οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν να υποστηρίζουν την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη, όπως έπραξαν όλο το προηγούμενο διάστημα.

Επίσης, ο Αμερικανός αντιπρόεδρος ενθαρρύνει την Ελλάδα να προχωρήσει με ασφαλή και υπεύθυνο τρόπο που διατηρεί την περιφερειακή συνεργασία και στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου, στην αξιοποίηση των υποθαλάσσιων κοιτασμάτων της.

Ο κ. Μπάιντεν προαναγγέλλει ακόμη πρωτοβουλία επίλυσης του Κυπριακού και υπογραμμίζει το στρατηγικό ρόλο της Ελλάδας στην περιοχή.

"Οι προοπτικές εξεύρεσης νέων ενεργειακών πηγών είναι ευπρόσδεκτες και μπορούν να προσφέρουν σπουδαία ευκαιρία στην Ελλάδα", υπογράμμισε.

"Η Ελλάδα εφαρμόζει δύσκολες μεταρρυθμίσεις για να αλλάξει την οικονομία της", πρόσθεσε σε άλλο μέρος της συνέντευξής του.

"Τόσο ο πρόεδρος Ομπάμα, όσο και εγώ στηρίζουμε πολιτικές που ισχυροποιούν την παγκόσμια οικονομία και την ανάπτυξη και μειώνουν την ανεργία στη Γηραιά Ήπειρο", τόνισε, εξάλλου, ο Τζο Μπάιντεν.