Ραντεβού Σαμαρά – Ομπάμα στις Βρυξέλλες το Μάρτιο

Την ευκαιρία να συναντηθούν και πάλι, αυτή τη φορά σε ευρωπαϊκό έδαφος, θα έχουν ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, και ο Αμερικανός πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα, κατά τη μίνι ευρωπαϊκή περιοδεία του τελευταίου σε Ολλανδία, Βέλγιο και Ιταλία τον ερχόμενο Μάρτιο.

Όπως ανακοινώθηκε επίσημα από το Λευκό Οίκο, ο Μπαράκ Ομπάμα θα βρεθεί στην Ολλανδία στις 24 και 25 Μαρτίου, όπου μεταξύ άλλων θα συμμετάσχει στη Σύνοδο Κορυφής για την Πυρηνική Ασφάλεια, ενώ στις 26 Μαρτίου θα μεταβεί στις Βρυξέλλες, για να λάβει μέρος σε αμερικανοευρωπαϊκή Σύνοδο Κορυφής με τους προέδρους του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και της Κομισιόν. Εκεί, θα βρίσκεται και ο Αντώνης Σαμαράς, ως επικεφαλής της χώρας, που ασκεί την προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το πρώτο εξάμηνο του 2014.

Ο Ομπάμα θα συνεχίσει το ταξίδι του με επίσκεψη στο Βατικανό στις 27 Μαρτίου, όπου θα έχει συνάντηση με τον Πάπα Φραγκίσκο, ενώ θα έχει επαφές και με τον Ιταλό πρόεδρο, Τζόρτζιο Ναπολιτάνο, και τον Ιταλό πρωθυπουργό, Ενρίκο Λέτα.

Υπενθυμίζεται ότι η πρώτη (και μοναδική μέχρι σήμερα) συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού με τον Μπαράκ Ομπάμα διεξήχθη τον περασμένο Αύγουστο.