Ξανά στις ΗΠΑ τον Σεπτέμβριο ο Σαμαράς – Θα δει τον Μπάιντεν

Δεν έχασε ευκαιρία ο Αντώνης Σαμαράς και κανόνισε να επωφεληθεί από την νέα του επίσκεψη στις ΗΠΑ, όταν θα συνοδεύσει τον Ευάγγελο Βενιζέλο.

Ο πρωθυπουργός, στο νέο ταξίδι του στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, τον Σεπτέμβριο, σχεδιάζει να προσφωνήσει τη γενική συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών.

Ωστόσο, δε μένει εκεί, καθώς, μέσω του επιτελείου του, προγραμμάτισε συνάντηση με τον Αμερικανό αντιπρόεδρο, Τζο Μπάιντεν. Ανάμεσα στους δύο άνδρες καλλιεργήθηκε θερμό κλίμα, μετά τις υποστηρικτικές δηλώσεις Μπάιντεν για την Ελλάδα.

Ο Αντώνης Σαμαράς θα μεταβεί επίσης στην Ουάσιγκτον, ενδεχομένως και σε άλλη πόλη των ΗΠΑ, όπως τη Βοστώνη ή το Σικάγο. Σημαντική παράμετρος της δεύτερης, σε διάστημα λιγότερο των 45 ημερών, επίσκεψης στις Ηνωμένες Πολιτείες είναι η ευκαιρία που θα έχει να συναντηθεί με ηγετικά στελέχη της Γερουσίας και της Βουλής, κάτι που δεν κατέστη δυνατό τις προηγούμενες ημέρες, καθώς το Κογκρέσο ήταν κλειστό για τις θερινές διακοπές κατά την πρώτη επίσκεψη.

Συν τοις άλλοις, η Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών προσφέρει την ευκαιρία για σωρεία επαφών σε σύντομο διάστημα με ακόμη περισσότερους ηγέτες χωρών.

Είναι βέβαιο ότι θα υπάρχει ενδιαφέρον, από πλευράς του Έλληνα πρωθυπουργού για τη Ζώνη Ελεύθερου Εμπορίου μεταξύ Ε.Ε. και ΗΠΑ (καθώς η Ελλάδα θα έχει θεσμικό ρόλο ως επόμενη προεδρία της Ενωσης), αλλά και για την πορεία της ελληνικής οικονομίας και τον ρόλο του ΔΝΤ.