Λαφαζάνης: ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ και ΑΝΤΑΡΣΥΑ να συνεργαστούν

"ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ να βάλουν νερό στο κρασί τους ώστε να γίνει δυνατή η προοπτική μιας κυβέρνησης της Αριστεράς" προτρέπει ο Παναγιώτης Λαφαζάνης σε συνέντευξή του στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία.

"Αυτή την κρίσιμη και ιστορική ώρα, η χώρα χρειάζεται όσο ποτέ την κοινή δράση και τη συνεργασία όλων των δυνάμεων της ριζοσπαστικής Αριστεράς, στη βάση κοινών προγραμματικών στόχων για να σπάσουμε το μνημονιακό τείχος.

Αυτή την κρίσιμη ώρα, όλες οι δυνάμεις της Αριστεράς, από τον ΣΥΡΙΖΑ ως το ΚΚΕ μέχρι και την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, οφείλουν να κάνουν τις δικές τους μικρότερες ή μεγαλύτερες μετατοπίσεις για να γίνει δυνατή μια μεγάλη ανατρεπτική αριστερή συνάντηση που θα επιφέρει ένα δημιουργικό πολιτικό "σεισμό" όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά και για όλη την Ευρώπη", δηλώνει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ και τάσσεται κατά κάθε στροφής προς τον κεντρώο χώρο, λέγοντας ότι έτσι θα χάσει τα πιο ανήσυχα κοινωνικά του στηρίγματα.

"Αν ο ΣΥΡΙΖΑ έφτασε στο 27%, αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στα καινοτόμα, δημοκρατικά, ριζοσπαστικά χαρακτηριστικά του. Αν απολέσουμε αυτά τα χαρακτηριστικά θα χάσουμε τα πιο ανήσυχα και μαχόμενα κοινωνικά μας στηρίγματα και οι μεγάλοι ανατρεπτικοί μας στόχοι θα βρεθούν κυριολεκτικά στον αέρα" δηλώνει και συμπληρώνει...

"Για να περάσει ο ΣΥΡΙΖΑ σε μία δημιουργική και αποτελεσματική αντεπίθεση, χρειάζεται να περάσει σε ένα δεύτερο κύμα ριζοσπαστικοποίησης πολιτικής, προγραμματικής και κινηματικής, με ευρείς ταξικούς, εργατικούς, λαϊκούς και κοινωνικούς όρους".