“Σκοτσέζικο ντουζ” Τσίπρα στα στελέχη του

Το σκοτσέζικο ντουζ του Α. Τσίπρα στα στελέχη του κόμματός του συνεχίζεται με αμείωτη ένταση. Από την εκδήλωση του Ιδρύματος Κωνσταντίνος Καραμανλής, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ βρέθηκε στο Καράκας στην κηδεία του Ούγκο Τσάβεζ πλάι στον Ραούλ Κάστρο και με την επιστροφή του από τη Λατινική Αμερική θα μιλήσει σήμερα στην εκδήλωση του Γ. Αρσένη, της Λ. Κατσέλη και του ινστιτούτου Levi.

Την ίδια ώρα ο Γ. Σταθάκης χαρακτήριζε "γεωπολιτικά ευφυή την κίνηση Σαμαρά να θέσει θέμα  ευρωπαϊκής ΑΟΖ, ενώ στην ιστοσελίδα iskra που απηχεί απόψεις της μειοψηφίας του ΣΥΡΙΖΑ "ανέβαινε" άρθρο του Γ. Δελαστίκ στο "Έθνος" με τίτλο "Πολιτικά ιδιοτελής η αγιοποίηση Καραμανλή".

Επίσης, άρθρο για τις πρόσφατες απολύσεις στον "Ριζοσπάτη" όπου αναφέρονταν επί λέξη ότι αυτές δεν πρέπει να γίνονται αφορμή για επίδειξη αντικομουνισμού, αλλά για να εξάγονται πολύτιμα συμπεράσματα για την Αριστερά όπως για παράδειγμα ότι δεν μπορεί να έχει επιχειρήσεις. Και άρθρο με ξεχωριστό ενδιαφέρον του ΝΑΡ, που συμμετέχει στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ, για τα δημοσιεύματα περί πρότασης Αλαβάνου για δημιουργία νέου κόμματος υπέρ της δραχμής.

Στο άρθρο παρότι γίνεται λόγος για δημιουργία "εκλογικών μορφωμάτων μέσω του τύπου" επιβεβαιώνεται η ύπαρξη πρότασης η οποία μάλιστα χαρακτηρίζεται "πολιτική" που "θα συζητηθεί δημοκρατικά στις επιτροπές της ΑΝΤΑΡΣΥΑ".

Το συμπέρασμα που μπορεί να εξάγει κανείς είναι ότι η κρίση δεν μπορεί παρά να προκαλεί ένα εξαιρετικά ρευστό πολιτικό σκηνικό εντός του οποίοι τα πάντα επιτρέπονται και τα πάντα απαγορεύονται.

Στην Κουμουνδούρου όμως πέρα από το γεγονός ότι παρακολουθούν τις εξελίξεις με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, ειδικά σε ότι αφορά στο μέλλον της Αριστεράς στον τόπο μας, σημειώνουν με νόημα ότι αντιφατικές δηλώσεις από στελέχη του κόμματος μπορεί ν' ακούσεις πολλές. Αυτό όμως που έχει σημασία είναι οι θέσεις του κόμματος. Κι αυτές έχουν κατατεθεί εδώ και πολύ καιρό και συνεχίζουν να δημοσιεύονται με κάθε ευκαιρία όπως πρόσφατα για το φορολογικό. Ο κόσμος όμως πρέπει να γνωρίζει ότι πρόκειται για προτάσεις που ο ΣΥΡΙΖΑ καταθέτει προς διάλογο με τους κοινωνικούς φορείς ώστε να οδηγηθούμε σε λύσεις που θα τις αποδέχεται η πλειοψηφία των πολιτών και δεν θα είναι αποτέλεσμα δογματικής υπακοής σε μνημονιακά τελεσίγραφα.