Η Βενεζουέλα ψήφισε ευρωπαίο Τσίπρα με “άνοιγμα” στο κέντρο

Ένας άλλος Τσίπρας γύρισε από τη Λατινική Αμερική σε σημείο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ ακούγοντάς τον χθες το απόγευμα να μιλά στη διημερίδα με θέμα "Έξοδος από την κρίση: Η πρόκληση της εναλλακτικής πορείας", να ζητήσει με αρκετή δόση χιούμορ να δώσει την έγκρισή του το κόμμα να πηγαίνει ο Πρόεδρος κάθε μήνα ένα ταξίδι στη Λατινική Αμερική για να "ανανεώνεται".

Αυτό που φάνηκε από τον  πρώτη στιγμή είναι ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, άλλωστε ήταν ο μοναδικός Ευρωπαίος ηγέτης αυτού του διαμετρήματος που βρέθηκε στην κηδεία του Ούγκο Τσάβεζ, μίλησε εξ ονόματος όλων των Ευρωπαίων, αφού όπως λέγαν οι συνεργάτες του ως την ελπίδα για μια διαφορετική Ευρώπη τον υποδέχθηκαν οι ηγέτης των χωρών της Λ.Α.

Γι αυτό ο ίδιος εκτίμησε ότι "ο κίνδυνος γενίκευσης της ύφεσης εξαιτίας της στρατηγικής λιτότητας στην Ευρώπη και ιδιαίτερα στον ευρωπαϊκό Νότο, είναι, αυτή τη στιγμή, η μεγαλύτερη ανησυχία σε ολόκληρο τον κόσμο". Δέκτης αυτής της ανησυχίας, έγινε ο Α. Τσίπρας στο Καράκας. Και δέκτης του αδιεξόδου στο οποίο βρίσκεται η Κυβέρνηση έγινε μόλις πάτησε το πόδι του στην Ελλάδα.

"Παρακαλούν την τρόικα για ψίχουλα και τρέμουν να μη τους ζητήσει μέτρα που οι ίδιοι όχι μόνο έχουν αποδεχθεί αλλά έχουν και υπογράψει", έλεγε για τους συγκυβερνώντες χθες το απόγευμα στέλεχος της Κουμουνδούρου. Μηνύματα και μάλιστα ηχηρά έστειλε χθες προς το εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ ο Α. Τσίπρας.

Πρώτον διαμήνυσε προς κάθε κατεύθυνση ότι η πολιτική συμμαχιών αποτελεί απόφαση της ηγεσίας. Δεύτερον επιβεβαίωσε ότι οι συμμαχίες αυτές αναζητούνται εκ δεξιών του ΣΥΡΙΖΑ και όχι εξ αριστερών. Γι αυτό και κάλεσε όσους βλέπουν με καλό μάτι τη συνεργασία με την Κουμουνδούρου να ριζοσπαστικοποιηθούν εκείνοι γιατί όπως είπε ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα συντηρικοποιηθεί. Παράλληλα κάλεσε τους συντρόφους του να δείξουν τόλμη και όχι εμμονές για να χτιστεί μια νέα κοινωνική και πολιτική συμμαχία.