Επιστροφή στην καθημερινότητα εν μέσω απεργιών για τον Τσίπρα

Την επιστροφή στην καθημερινότητα, μετά την απουσία σχεδόν δύο μηνών, αναμένεται να σηματοδοτήσει για τον Α. Τσίπρα η σημερινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ. Μια συνεδρίαση που παρά το γεγονός ότι γίνεται για να υπάρξει μια πρώτη αποτίμηση του ταξιδιού στις ΗΠΑ, αλλά και συνολικά της προσπάθειας να γνωστοποιηθούν οι θέσεις του κόμματος στα κέντρα λήψεως των αποφάσεων, είναι κάτι παραπάνω από σίγουρο ότι θα ασχοληθεί με τα καυτά ζητήματα της επικαιρότητας: πρώτον με τον εντεινόμενο αυταρχισμό της Κυβέρνησης απέναντι στους εργαζόμενους και δεύτερον με την κόντρα των επικοινωνιακών επιτελείων και την ανταλλαγή video, ηχητικών αποσπασμάτων και σκληρών ανακοινώσεων.

Για το πρώτο τα ηγετικά στελέχη του κόμματος εκτιμούν ότι η Κυβέρνηση είναι πλέον δέσμια του αυταρχισμού της.

Ότι ο Πρωθυπουργός είναι αναγκασμένος να επιλέξει τη σκληρή γραμμή της επίταξης και για τους υπόλοιπους εργαζόμενους στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Σκληρή στάση εκτιμούν ότι θα κρατήσει και απέναντι στους αγρότες που από σήμερα θα αρχίσουν να κλείνουν τους δρόμους.

Με τον τρόπο όμως αυτό, λένε τα ίδια στελέχη, πολύ σύντομα θα βάλει απέναντί του όλους τους εργαζόμενους, αφού οι κινητοποιήσεις δεν γίνονται πλέον  για να γίνονται, αλλά εδράζονται σε πραγματικά προβλήματα. Ο δρόμος αυτός, εκτιμούν οδηγεί και στη σκληρή αντιπαράθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ. Γι αυτό και περιμένουν και νέες κατηγορίες και νέα προσπάθεια όξυνσης του πολιτικού κλίματος.

Στην Κουμουνδούρου είναι σίγουροι ότι η Κυβέρνηση θα επιχειρήσει να αποδώσει τις αντιδράσεις των εργαζόμενων σε "κακούς" συνδικαλιστές που πρόσκεινται ή είναι φίλα  προσκείμενοι στον ΣΥΡΙΖΑ. Η αντίδραση είναι ολόπλευρη στήριξη στους εργαζόμενους χωρίς να φανεί ότι καπελώνει τους αγώνες τους. όπως έλεγε προ ημερών κορυφαίο στέλεχος του κόμματος "οι αγώνες των εργαζόμενων είναι ένα γήπεδο που ο ΣΥΡΙΖΑ γνωρίζει καλά και που εντός του έχει πάντοτε καλή απόδοση". Αρκεί κάποιος να μην πετάξει τη μπάλα στην κερκίδα ή ο διαιτητής βάλει το χέρι του. Όπου διαιτητής δεν είναι άλλος από την εγχώρια διαπλοκή και τις μιντιακές της εκφάνσεις.