Νέα βεντέτα μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ στο πρόσωπο του Ευ. Βενιζέλου

Νέα βεντέτα ανοίγει μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ μετά την ανακοίνωση του κόμματος της Ιπποκράτους για τη λίστα Λαγκάρντ, εντός της οποίας ανακοινώνεται συν τοις άλλοις και η διαγραφή του Γιώργου Παπακωνσταντίνου από το ΠΑΣΟΚ.

ΠΑΣΟΚ: Απαιτεί συγγνώμη από τον ΣΥΡΙΖΑ

Στην ίδια ανακοίνωση το ΠΑΣΟΚ ζητά από τον ΣΥΡΙΖΑ να ζητήσει "συγγνώμη" από τον πρόεδρο του κινήματος, Ευάγγελο Βενιζέλο, μετά από τις εξελίξεις στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.

Το ΠΑΣΟΚ θεωρεί ότι έκανε το καθήκον του, διαγράφοντας τον Γ. Παπακωνσταντίνου, αφού προηγουμένως καταδίκασε τη στάση του στην ίδια ανακοίνωση.

Οι εξελίξεις θέτουν, κατά τα στελέχη του κόμματος της Ιπποκράτους, θέμα σχετικά με τις κατηγορίες του ΣΥΡΙΖΑ εις βάρος του αρχηγού του κόμματος Ευάγγελου Βενιζέλου.

Αξίζει να δούμε ξανά την ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ:

"Μετά τις εξελίξεις αυτές είναι εμφανές ότι όχι μόνο πέφτει στο κενό η επιχείρηση συκοφάντησης και στοχοποίησης του Ευάγγελου Βενιζέλου, αλλά και ότι οι εμπνευστές και κυρίως ο ΣΥΡΙΖΑ, οφείλουν να ζητήσουν συγγνώμη από το ΠΑΣΟΚ και τον Πρόεδρό του", τονίζεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση.

Ανυποχώρητη η Κουμουνδούρου

Πλην όμως, όλα τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ διαμηνύουν σε όλους τους τόνους, αφενός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα εξαντλήσει όλα τα πλαίσια κοινοβουλευτικού ελέγχου που του επιτρέπονται σε ό,τι αφορά την υπόθεση, αφετέρου δεν επιθυμεί με τίποτα να αποσυρθεί από το κάδρο το όνομα του Ευάγγελου Βενιζέλου.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ:

"Η ετεροχρονισμένη απομάκρυνση του κ. Παπακωνσταντίνου δεν αναιρεί  τις προσωπικές ευθύνες του κ. Βενιζέλου, αλλά και συνολικά του ΠΑΣΟΚ, για την προσπάθεια συγκάλυψης και απόκρυψης της υπόθεσης της λίστας Λαγκάρντ. Και το κυριότερο. Είναι αδιανόητο, αυτοί που ευθύνονται για την όλη υπόθεση, να προσπαθούν να βγουν και από πάνω. Εκεί που μας χρωστάγανε μας πήραν και το βόδι".

Δριμύ το κατηγορώ του Λ. Γρηγοράκου κατά Ραγκούση, Παπακωνσταντίνου

Στο μεταξύ, αξίζει να θυμίσουμε ότι, με δηλώσεις του στο Βήμα FM, o αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Λεωνίδας Γρηγοράκος, έριξε ευθείες βολές για το θέμα "στην παρέα Ραγκούση, Παπακωνσταντίνου και όλους αυτούς που είχαν τη λίστα στα χέρια τους και δεν έκαναν τίποτα", ωστόσο διατήρησε αποστάσεις από την εμπλοκή του Ευάγγελου Βενιζέλου στην υπόθεση μεταφοράς της λίστας.  "Δεν μπορεί να έρχεται αυτή η παρέα και να ζητάει και τα ρέστα από το Βενιζέλο και το ΠΑΣΟΚ", πρόσθεσε. Ο κ. Γρηγοράκος τόνισε ότι η Βουλή πρέπει να πάρει θέση για την υπόθεση και η Δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της.