Προανακριτική επιτροπή ετοιμάζεται να ζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ

Τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής στη Βουλή, αν και επισήμως δεν το παραδέχονται ακόμη, τουλάχιστον μέχρι να φτάσουν στα χέρια τους τα επίσημα στοιχεία, θα ζητήσουν τα επόμενα εικοσιτετράωρα στον ΣΥΡΙΖΑ.

Κι αυτό διότι είναι υπαρκτός ο κίνδυνος παραγραφής των όποιων αδικημάτων μέχρι τον Ιούνιο του 2014. Όσοι συμμετείχαν στη σύσκεψη, κατέληξαν, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι υπάρχει δεδομένη αλλοίωση της πρώτης λίστας και κυρίως δείχνει τον τρόπο και τα χαρακτηριστικά μιας συγκεκριμένης αντίληψης λειτουργίας του πολιτικού συστήματος τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας.

Από εκεί και μετά, στον ΣΥΡΙΖΑ αισθάνονται πλήρως δικαιωμένοι μετά και τις νέες αποκαλύψεις και επισημαίνουν ότι πιθανή επιβεβαίωση των πληροφοριών θα συνιστά βόμβα μεγατόνων για το έτσι κι αλλιώς εύθραυστο και υπό διαρκή αμφισβήτηση πολιτικό σύστημα με απρόβλεπτες διαστάσεις.

Παράλληλα, θα επιβεβαιώνουν πλήρως και όσους εντός της Κουμουνδούρου φώναζαν εδώ και καιρό τόσο για "την 20μηνη συγκάλυψη του θέματος", όσο και για ενδεχόμενη αλλοίωση του περιεχομένου της πρώτης λίστας.

Σε κάθε περίπτωση, στην Κουμουνδούρου αναμένουν να έρθει στη Βουλή από τον Υπουργό Δικαιοσύνης η επίμαχη δικογραφία, να αξιολογηθεί και αναλόγως να τοποθετηθούν. Ωστόσο, επιμένουν να διατηρούν στο "κάδρο" των ευθυνών και τον κ. Ευάγγελο Βενιζέλο για το γεγονός ότι διατηρούσε το επίμαχο υλικό στο συρτάρι του, αλλά και τη σημερινή Κυβέρνηση για την τρίμηνη και πλέον καθυστέρηση να ζητήσει και να λάβει τελικά την δεύτερη λίστα.