Τον Γ. Παπακωνσταντίνου δείχνει η σύγκριση στις λίστες

Τον πρώην υπουργό Οικονομικών της κυβέρνησης Παπανδρέου δείχνουν τα στοιχεία που έχουν προκύψει από τη σύγκριση των δύο λιστών που εκπόνησαν οι οικονομικοί εισαγγελείς, σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε το MEGA στο μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων. Στο όνομα του πρώην τσάρου της οικονομίας "βλέπουν" τη διαφοροποίηση, που αφορά τρία νέα ονόματα, και ένα ακόμα, που προκύπτει από τη διασταύρωση των στοιχείων του Taxis, η οποία υπάρχει στην νέα πρωτότυπη “λίστα Λαγκάρντ”.

Τα τέσσερα αυτά ονόματα συνδεόνται με δύο τραπεζικούς λογαριασμούς, εκ των οποίων ο ένας περιέχει 1.222.000 δολάρια. Ο δεύτερος είναι κλειστός και δεν αναφέρεται ποσό.

Οι λογαριασμοί αυτοί συνδέονται με τη σύζυγο συγγενικού προσώπου, που παραπέμπει στον Γ. Παπακωνσταντίνου. Επιβεβαιώνονται μέχρι νεωτέρας λοιπόν οι διαρροές που ήθελαν το πολιτικό αυτό πρόσωπο να μην είναι εν ενεργεία βουλέυτής, πρώην πρωθυπουργός ή αρχηγός κόμματος.

Όπως ελέχθη χαρακτηριστικά από εισαγγελικούς κύκλους “κάποιος έβαλε χέρι στην πρώτη λίστα, που στάλθηκε από τη Γαλλία”. Οι ίδιοι κύκλοι σημείωναν ότι δεν υπάρχει άλλη διαφοροποίηση στη δεύτερη λίστα, που παρελήφθη εσχάτως από το γαλλικό υπουργείο Οικονομικών.

Οι οικονομικοί εισαγγελείς Γρηγόρης Πεπόνης και Σπύρος Μουζακίτης, στο διαβιβαστικό έγγραφό τους δεν περιλαμβάνουν κανένα πόρισμα από τη σύγκριση, που έγινε στις λίστες.

Η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου διαβίβασε σήμερα το μεσημέρι το έγγραφο των οικονομικών εισαγγελέων Γρηγόρη Πεπόνη και Σπύρου Μουζακίτη στο υπουργείο Δικαιοσύνης, το οποίο με τη σειρά του θα το διαβιβάσει στον πρόεδρο της Επιτροπής Πόθεν Έσχες της Βουλής, Θανάση Νάκο.

Για “κατασκευή ενοχής” κάνει λόγο ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου απορρίπτοντας τα όσα του προσάπτονται σχετικά με την εμπλοκή του ιδίου και του περιβάλλοντος τους στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ. Ο πρώην υπουργός Οικονομικών ζητά “να έρθουν όλα τα στοιχεία στο φως”. Καμμία απολύτως σχέση δεν είχα και δεν έχω με οποιονδήποτε λογαριασμό στη λίστα. Δείτε εδώ όλη τη δήλωση Παπακωνσταντίνου.

Νωρίτερα, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με το ραδιόφωνο Real fm, ο πρώην υπουργός φέρεται να σχολίασε: "δε θα έκανα τέτοια λαθροχειρία,μα θα έπαιρνα τέτοιο ρίσκο;" Κατά την ίδια συζήτηση ο κ.Παπακωνσταντίνου φέρεται να παραδέχθηκε ότι στη λίστα υπάρχουν τα ονόματα δύο συγγενών του αλλά δεν γνωρίζει πώς αφαιρέθηκαν από την λίστα.

Οπως φέρεται να είπε στο δημοσιογράφο ο πρώην υπουργός, πρόκειται για δύο εξαδέλφες του, κόρες του πρώην υπουργού Μιχάλη Παπακωνσταντίνου.

Το απόγευμα της Παρασκευής με ανακοίνωση της η Ιπποκράτους έκανε γνωστό ότι ο πρώην υπουργός διαγράφεται από το ΠΑΣΟΚ.