Στη Βουλή οδεύει η λίστα Λαγκάρντ

Στη Βουλή οδεύει το έγγραφο των δύο οικονομικών εισαγγελέων που περιέχει τα ονόματα των Ελλήνων καταθετών στην ελβετική τράπεζα HSBC.

Σήμερα θα πραγματοποιηθεί έκτακτη σύσκεψη στο γραφείο του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ιωάννη Τέντε, στην οποία θα παραβρεθεί ο εποπτεύων των δύο οικονομικών εισαγγελέων, αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Νίκος Παντελής. Οι δύο δικαστικοί λειτουργοί αναμένεται να εξετάσουν το διαβιβαστικό έγγραφο των κ.κ. Γρηγόρη Πεπόνη και Σπύρου Μουζακίτη, οι οποίοι αναμένεται να κληθούν για εξηγήσεις για το περιεχόμενο της λίστας. Το επίμαχο έγγραφο εν συνεχίε αθα διαβιβαστεί μέσω του υπουργείου Δικαιοσύνης στην αρμόδια Επιτροπή Πόθεν Έσχες της Βουλής και συγκεκριμένα στον προεδρεύοντα της Επιτροπής, Θανάση Νάκο.

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται παράλληλα το θρίλοερ με τις τυχόν διαφορές που έχει η λίστα που εξετάζεται τις τελευταίες ημέρες από τους οικονομικούς εισαγγελείς με αυτή που είχε φέρει στο φως της δημοσιότητας το περιοδικό HOT DOC. Οι δύο εισαγγελείς κρατούν ως επτασφράγιστο μυστικό το ενδεχόμενο σημαντικών διαφορών, με τις διαρροές που έχουν βγει προς τα έξω μέχρι στιγμής να είναι μοιρασμένες και όλες οι πληροφορίες να ελέγχονται.

Ο έλεγχος ωστόσο των προσώπων και η αξιοποίηση νέων δεδομένων θα συνεχιστεί για τα πρόσωπα που βρίσκονται στη λίστα και για όσους θα ενταχθούν τελικά στη δικογραφία που θα σχηματιστεί για τα μη πολιτικά πρόσωπα.

Αξίζει σε αυτό το σημείο να υπογραμμιστεί ότι σε πολιτικό επίπεδο διαδραματίζεται ένα πραγματικό θρίλερ, με το Μαξίμου να ανησυχεί για το πως θα διαχειριστεί τυχόν διαφορές που θα παραπέμπουν σε αλλοιώσεις, γεγονός που θα συμπαρασύρει τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και κυβερνητικό εταίρο. Την ίδια ώρα ο Φ. Κουβέλης έχει ταχθεί ανοιχτά υπέρ της σύστασης Προανακριτικής Επιτροπής, δημιουργώντας έναν ακόμα πονοκέφαλο για τον Αντώνη Σαμαρά, ενώ η αξιωματική αντιπολίτευση βλέπει στη λίστα Λαγκάρντ την ιδανική ευκαιρία να ανοίξει την ψαλίδα δημοσκοπικά.