Υπέρ της Προανακριτικής για τη λίστα Λαγκάρντ η ΔΗΜΑΡ

Υπέρ της σύστασης προανακριτικής επιτροπής για τη διερεύνηση της λίστας Λαγκάρντ τάσσεται ο βουλευτής της Δημοκρατικής Αριστεράς Νίκος Τσούκαλης, μιλώντας στο protothema.gr, καλώντας εμμέσως πλην σαφώς τον ΣΥΡΙΖΑ να καταθέσει μία σχετική πρόταση στη Βουλή.

Ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ τονίζει ότι η υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ “χρήζει οπωσδήποτε περαιτέρω έρευνας”, από τη στιγμή που η έρευνα της Δικαιοσύνης έπεσε σε πολιτικά πρόσωπα και η σχετική δικογραφία διαβιβάστηκε στη Βουλή.

Σημειώνει ακόμα πως η Δημοκρατική Αριστερά δεν μπορεί να καταθέσει πρόταση για συγκρότηση προανακριτικής επιτροπής, καθώς δε διαθέτει τον απαραίτητο αριθμό βουλευτών (απαιτούνται υπογραφές από τουλάχιστον 30 βουλευτές), και επισημαίνει: “Αν άλλο κόμμα φέρει πρόταση στη βάση της δικογραφίας, τότε εμείς θα υπερψηφίσουμε”.

Η αναφορά του κ. Τσούκαλη απευθύνεται ουσιαστικά στον ΣΥΡΙΖΑ, που φαίνεται πως δίνει ιδιαίτερο βάρος στη διερεύνηση της υπόθεσης. Ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ αναρωτιέται εξάλλου, στο ίδιο τόνο: “Αυτοί που κόπτονται για την πραγματική διερεύνηση της λίστας Λαγκάρντ πρέπει να απαντήσουν στο εξής ερώτημα: Γιατί δεν προτείνουν την απευθείας σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής που ζητά ο Άρειος Πάγος και που μόνο αυτοί μπορούν να πράξουν, αφού έχουν τον απαιτούμενο αριθμό βουλευτών; Επιθυμούν πραγματικά τη διερεύνηση της υπόθεσης;  Εμείς αναμένουμε να το πράξουν άμεσα”.