ΣΥΡΙΖΑ: Δεν πείθει κανέναν η τεχνητή δόση αισιοδοξίας

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του πρωθυπουργού σχετικά με τη σημερινή απόφαση του Eurogroup, ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο για “τεχνητή δόση αισιοδοξίας”, που όμως "δεν πείθει κανέναν".

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει:

“Η προσπάθεια του Πρωθυπουργού να παρουσιάσει για άλλη μια φορά τον εαυτό του και την κυβέρνηση του ως “σωτήρες”, πέφτει στο κενό και δεν πείθει κανέναν.

Η “τεχνητή δόση αισιοδοξίας” δεν μπορεί να κρύψει την πραγματικότητα που βιώνει η πλειοψηφία της κοινωνίας από την ακραία μνημονιακή πολιτική της λιτότητας, που μειώνει τα εισοδήματα, αυξάνει την ανεργία, επιτείνει την ύφεση και καταστρέφει τις προοπτικές της χώρας για βιώσιμη και δίκαιη ανάπτυξη.

Ο λαός ωστόσο, με την ενεργή συμμετοχή του θα μετατραπεί σε πρωταγωνιστή των εξελίξεων για αλλαγή πορείας, ώστε να μην βρισκόμαστε κάθε τόσο στο ίδιο έργο θεατές”.

Νωρίτερα, την απόφαση του Eurogroup είχε σχολιάσει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ευκλείδης Τσακαλώτος, τονίζοντας ότι “κανείς δεν πιστεύει ότι το χρέος είναι πια βιώσιμο”, προσθέτοντας ότι η κυβερνητική πολιτική οδηγεί σε μία διογκούμενη “μαύρη τρύπα”.

Η δήλωση του κ. Τσακαλώτου:

“Τελικά ο Γκοντό ήρθε. Για τις επόμενες λίγες μέρες θα ακούσουμε δεκάδες προτάσεις με παραλλαγές, πάντα στον ίδιο το σκοπό: “η Ελλάδα αξιόπιστη ξανά ... περισσότερη δουλειά ... ηττήθηκε το λόμπι της δραχμής ... να σηκώσουμε τα μανίκια ... νέα σελίδα ...περισσότερη δουλειά”.

Μόνο που κανείς δεν πιστεύει ότι το χρέος είναι πια βιώσιμο. Τα μέτρα πέρασαν. Τα νέα μέτρα θα εισάγονται αυτόματα με την κάθε “αστοχία” του προγράμματος. Οι νέες δόσεις πάλι θα είναι απαραίτητες για να “μην πεθάνουμε από ασφυξία”. Πάλι θα δοθούν την τελευταία στιγμή για να μην “χαλαρώσουμε”.

Το ίδιο έργο κάθε φορά. Κάθε φορά όχι ως μια νέα φάρσα, αλλά ως μια μεγαλύτερη κοινωνική καταστροφή. Η πολιτική αυτή οδηγεί σε μια διογκουμένη “μαύρη τρύπα” μέσα στην οποία χάνονται όσα χρήματα παίρνουμε με τη μορφή των δόσεων.

Μέχρι την άλλη εβδομάδα που θα ξαναφύγει ο Γκοντό, και πάλι θα τον περιμένουμε”.