Σαμαράς: Στους επόμενους μήνες θα ξεχρεώσουμε όσα χρωστάει το Δημόσιο

Τη δέσμευσή του ότι τους επόμενους μήνες θα καλυφθούν όλες οι υποχρεώσεις του Δημοσίου από το 2010 μέχρι σήμερα εξέφρασε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, σε συνέντευξη Τύπου από τις Βρυξέλλες, ενώ σχολίασε ότι “σήμερα τελειώνουν οι εκβιασμοί για έξοδο της χώρας από το ευρώ”.

Υπογράμμισε ότι η Ελλάδα παίρνει 34,5 δισ. αντί για 31 δισ. που ήταν ο αρχικός σχεδιασμός, ενώ από αυτά τα 7 θα διατεθούν για άμεσες ανάγκες, σχεδόν τα διπλάσια από τον αρχικό σχεδιασμό, ενώ θετικά σχολίασε και την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, “οι οποίες έχουν παραλύσει”, όπως τόνισε.

Ερωτώμενος για το θέμα των υπαλλήλων της Βουλής, ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι η κυβέρνηση δε δέχεται κανέναν εκβιασμό και ότι δε θα υπάρχουν υπάλληλοι δύο ταχυτήτων.

Ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, μίλησε για “απόφαση που θα διώξει την αβεβαιότητα”, προσθέτοντας ότι γι' αυτήν το οικονομικό επιτελείο δούλεψε μέρα και νύχτα. Τόνισε ακόμα ότι διαψεύστηκαν τα hedge funds που προέβλεπαν χρεοκοπία της Ελλάδας  και ότι η Ελλάδα θα έχει πρόσβαση σε πρόσθετη χρηματοδότηση. “Η Ελλάδα πήρε σήμερα μία πολύ μεγάλη ανάσα”, υπογράμμισε.