Την αποφυλάκιση του Ντερτιλή ζητά ο Ηλίας Κασιδιάρης

Την αποφυλάκιση του χουντικού Νικόλαου Ντερτιλή ζητά με ερώτησή του προς τον υπουργό Δικαιοσύνης, Αντώνη Ρουπακιώτη, ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης.

Στην ερώτησή του ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής χαρακτηρίζει τον Ντερτιλή “Στρατηγό παρασημοφορημένο για την πολεμική του δράση” και υποστηρίζει ότι τίθεται θέμα καταπάτησης των ανθρωπιστικών ιδεωδών της δημοκρατίας.

Σημειώνεται ότι ο ίδιος ο Νικόλαος Ντερτιλής αρνείται πεισματικά να καταθέσει αίτηση αποφυλάκισης, και μάλιστα πρόσφατα αρνήθηκε να ζητήσει άδεια για να παραστεί στην κηδεία του γιου του, αν και του δόθηκε αυτή η δυνατότητα.

Ακολουθεί η ερώτηση του Ηλία Κασιδιάρη προς τον υπουργό Δικαιοσύνης:

“Παρά το γεγονός ότι με κάθε ευκαιρία η πολιτική ηγεσία διατρανώνει την πεποίθησή της ότι η δημοκρατία δεν κινδυνεύει, οι πράξεις της αποδεικνύουν το ακριβώς αντίθετο. Γιατί πώς να ερμηνεύσει κανείς τη διαχρονική εμμονή των αρμοδίων παραγόντων στον εγκλεισμό του Στρατηγού Νικολάου Ντερτιλή, παρασημοφορημένου για την πολεμική του δράση, που παραμένει φυλακισμένος, αν και ασθενής, πάνω από 38 έτη; Στην προκείμενη περίπτωση προφανώς «πηγαίνουν περίπατο» τα ανθρωπιστικά ιδεώδη της δημοκρατίας, όπως οι συγκυβερνώντες την αντιλαμβάνονται, σε αντίθεση με όσα έπραξαν άλλα κράτη σε ανάλογες περιπτώσεις.
 
Ερωτάται ο κ. υπουργός
 
Προτίθεται η πολιτική ηγεσία να προβεί σε έμπρακτη δήλωση ανθρωπισμού αποφυλακίζοντας τον έγκλειστο παρασημοφορημένο Αξιωματικό;”.