Δυο λίστες για την Κεντρική Επιτροπή του νέου ΣΥΡΙΖΑ

Με ξεχωριστή λίστα υποψηφίων κατέβηκε τελικά το Αριστερό Ρεύμα στη χθεσινή ψηφοφορία για τη νέα Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ ως ενιαίου πλέον πολιτικού φορέα. Η απόφαση αυτή είχε γίνει γνωστή από το βράδυ της Παρασκευής όταν σε σύσκεψη της τάσης πάρθηκε η σχετική απόφαση.

Ακολούθησαν, σύμφωνα με πληροφορίες, πολλές παρασκηνιακές προσπάθειες να μεταπεισθούν τα ηγετικά στελέχη του Ρεύματος, κάτι που δεν κατέστη δυνατό και με νέα ψηφοφορία το βράδυ του Σαββάτου των στελεχών του Ρεύματος επιβεβαιώθηκε η προηγούμενη απόφαση. Η απόφαση αυτή και η όλη εικόνα που την ακολούθησε, προκάλεσαν χθες το μεσημέρι την παρέμβαση –δευτερολογία - κλείσιμο του Α. Τσίπρα ο οποίος ζήτησε από τα μέλη του κόμματός ν’ αφήσουν πίσω τους τη "Δημοκρατία των συνιστωσών"  και ως ένα πρώτο δείγμα γραφής ανακοίνωσε στους συνέδρους την απόφαση του να μην είναι ένα από τα 75 αριστίνδην μέλη της νέας Κεντρικής Επιτροπής, αλλά να θέσει υποψηφιότητα ως ίσος προς ίσο.

Τελικά αποφασίσθηκε δια ανατάσεως των χεριών να κατατεθεί ενιαία λίστα, αλλά με ξεχωριστά ψηφοδέλτια (Ενιαίο Ψηφοδέλτιο, Αριστερή Πλατφόρμα, περισσότεροι από 700 υποψήφιοι) ώστε να ικανοποιηθεί τόσο ο πρόεδρος του κόμματος και η πλειοψηφία των συνέδρων, αλλά και το Αριστερό Ρεύμα που επεδίωκε, κατεβάζοντας ξεχωριστό ψηφοδέλτιο, να μετρήσει τις δυνάμεις του στη νέα Κεντρική Επιτροπή. Στο ενιαίο ψηφοδέλτιο ο κάθε σύνεδρος θα μπορούσε να επιλέξει πρώτα τη λίστα και μετά είτε τους 68 από τη λίστα που επέλεξε, είτε τους 60 και τους υπόλοιπους 8 από την άλλη λίστα.