Αλέξης Τσίπρας: Σύντροφοι, εκπέμπουμε εικόνα Βαβυλωνίας

Η ανεξάρτητη λίστα που κατέβασε το αριστερό ρεύμα, οι διενέξεις μεταξύ των συνέδρων και η "εικόνα Βαβυλωνίας" που, όπως χαρακτηριστικά είπε, εξέπεμπε η όλη διαδικασία ανάγκασε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, Αλέξη Τσίπρα να ανέβει στο βήμα, πριν ξεκινήσει η διαδικασία ψηφοφορίας για την εκλογή του νέου κεντρικού οργάνου.

Από εκεί ο κ. Τσίπρας ανακοίνωσε ότι δε θα κάνει χρήση του δικαιώματος απευθείας εκλογής του στο νέο πολιτικό όργανο, αλλά, "ως ίσος προς ίσο", θέτει τον εαυτό του υπόψη του σώματος.

Σε δραματική έκκληση προς το σώμα, ο Αλέξης Τσίπρας σημείωσε: "Πριν από είκοσι χρόνια, η καταστατική κατοχύρωση των τάσεων ήταν ένα βήμα μπροστά. Σήμερα δεν είναι βήμα προς τα μπρος. Σύντροφοι, πρέπει να γίνουμε ένα ενιαίο κόμμα. Πρέπει να αφήσουμε πίσω μας τη δημοκρατία των συνιστωσών".

Η παρέμβαση Αλέξη Τσίπρα έγινε μετά και τη δεύτερη διαφοροποίηση της αριστερής πρωτοβουλίας, η οποία δεν κατέβασε τελικά ξεχωριστό ψηφοδέλτιο για την ψηφοφορία του νέου κεντρικού οργάνου, πλην όμως παρέδωσε στο κόμμα ανεξάρτητη λίστα υποψηφίων.