ΔΗΜΑΡ: “Όχι” στην πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για Εξεταστική Επιτροπή

Να καταψηφίσει την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για Εξεταστική Επιτροπή σχετικά με το πώς οδηγήθηκε η Ελλάδα στο Μνημόνιο αποφάσισε κατά τη σημερινή της συνεδρίαση η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Δημοκρατικής Αριστεράς.

Ο πρόεδρος του κόμματος, Φώτης Κουβέλης, τόνισε στους βουλευτές του ότι στη σημερινή σύσκεψη στο Μαξίμου δεν τέθηκε θέμα ανασχηματισμού της κυβέρνησης, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ εκτίμησε ότι χρειάζονται διευκρινίσεις για το σχέδιο επαναγοράς των ομολόγων, και ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά τη συμμετοχή των τραπεζών και των ασφαλιστικών ταμείων.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ακόμα ότι στη σύσκεψη στο Μαξίμου τέθηκε από τον κ. Κουβέλη και το ζήτημα του νέου φορολογικού νομοσχεδίου, έτσι ώστε οι διατάξεις του να διέπονται από κοινωνικά κριτήρια.

Η απόφαση της ΔΗΜΑΡ να καταψηφίσει την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε την αντίδραση του βουλευτή του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Δημήτρη Παπαδημούλη, ο οποίος από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter κατηγόρησε τη ΔΗΜΑΡ ότι "κόντρα στις προεκλογικές της δεσμεύσεις, αλλά και του Σαμαρά, κάνει πλάτες σε ΠΑΣΟΚ-ΝΔ".