Στην Ολομέλεια η πρόταση ΣΥΡΙΖΑ για Εξεταστική

Για τις 30 Νοεμβρίου "κλείδωσε" η συζήτηση στη Βουλή για την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για εξεταστική για το Μνημόνιο.

Η πρόταξη της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα μπει στην Ολομέλεια της Βουλής για συζήτηση και ψήφιση σύμφωνα με την εισήγηση του Προέδρου της Βουλής Ευάγγελου Μείμαράκη στην Διάσκεψη των Προέδρων.

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τον Κανονισμό της Βουλής η ψηφοφορία γίνεται με κάλπη ενώ απαιτείται απλή πλειοψηφία.

Ο κ. Μεϊμαράκης θα περιμένει τις τελικές απαντήσεις των κομμάτων μέχρι την ερχόμενη Πέμπτη όπου στη διάσκεψη των Προέδρων θα οριστικοποιηθεί η τελική ημερομηνία. Η πρώτη αντίδραση από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ είναι θετική με τον γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, Ν.Βούτση, να δηλώνει ότι η πρόταση θα φέρει σε πολύ δύσκολη θέση τη ΝΔ, αφού πολλοί βουλευτές της είχαν ταχθεί υπέρ της σύστασης εξεταστικής επιτροπής. Θυμίζουμε ότι η πρόταση στρεφόταν κατά των κ.κ. Παπανδρέου, Παπακωνσταντίνου, Βενιζέλου και Προβόπουλου.      

Η πρόταση που έχει καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ εδώ και αρκετούς μήνες αναφέρει ότι "μετά από σχεδόν δυόμισι χρόνια εφαρμογής των μέτρων λιτότητας, δημοσιονομικής προσαρμογής και αναδιαρθρώσεων στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα που επιβλήθηκαν μέσω των Μνημονίων 1 και 2, η ελληνική οικονομία παραμένει σε τροχιά επιδεινούμενης ύφεσης χωρίς ορατή προοπτική ανάκαμψης".