Διαβουλεύσεις Βενιζέλου – Λοβέρδου – Αθανασίου για το Νίκο Ρωμανό

Σε επικοινωνία με τον υπουργό Επικρατείας Δημήτρη Σταμάτη, τον υπουργό Δικαιοσύνης Χαράλαμπο Αθανασίου και τον υπουργό Παιδείας Ανδρέα Λοβέρδο, βρίσκεται ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, κατόπιν πρωτοβουλίας του για το θέμα του Νίκου Ρωμανού, σύμφωνα με πηγές της Χαριλάου Τρικούπη.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, εξετάζουν εάν θα χρειαστεί να αναληφθεί νομοθετική πρωτοβουλία σχετικά με το θέμα των σπουδών του. Υπενθυμίζεται ότι εκκρεμεί η απόφαση που θα λάβει το Δικαστικό Συμβούλιο που εξετάζει το σχετικό αίτημα του Ν. Ρωμανού.

Εν τω μεταξύ, σε εξέλιξη βρίσκεται, στο κέντρο της Αθήνας, πορεία αλληλεγγύης στον Νίκο Ρωμανό και τους άλλους κρατούμενους απεργούς πείνας.

Νωρίτερα, ο πατέρας του Νίκου Ρωμανού, Γιώργος, κάλεσε τον Χαράλαμπο Αθανασίου να καταλάβει τις συνέπειες των πράξεών του, τονίζοντας πως ο γιος του δε στηρίχθηκε στις πλάτες κανενός συστήματος.

Η μητέρα του Νίκου Ρωμανού, Παυλίνα Νάσιουτζικ, μίλησε εμφανώς καταβεβλημένη από την εξέλιξη των γεγονότων στο news.gr, εκφράζοντας την άποψη ότι ο γιος της “έχει ήδη δικαιωθεί στη συνείδηση του κόσμου”, ενώ μίλησε για “υποκρισία” και “κρατική βία”, των κυβερνώντων, οι οποίοι όπως λέει “έρχονται να δικάσουν το γιο μου, όσοι μας οδήγησαν στον πάτο...".