Πατέρας Ρωμανού: Να καταλάβει τις συνέπειες των πράξεών του ο υπουργός

Οι γονείς των Νίκου Ρωμανού και Γιάννη Μιχαηλίδη στήριξαν τα παιδιά τους στις ενέργειές τους, ως προς την απεργία της πείνας που πραγματοποιούν, κατά τη συνέντευξη Τύπου, που έδωσαν το πρωί της Τρίτης 2 Δεκεμβρίου στο Ελεύθερο Αυτοδιαχειριζόμενο Θέατρο Εμπρός, στη διεύθυνση Ρήγα Παλαμήδη 2, στου Ψυρρή.

Μίλησαν οι δύο πατεράδες, οι οποίοι διάβασαν από ένα γρήγορο κείμενο ο καθένας και ύστερα, αποχώρησαν, δίχως να δεχτούν ερωτήσεις.

Ο πατέρας του Νίκου Ρωμανού, ο οποίος ξεκίνησε πρώτος την απεργία πείνας επειδή του έχει αποστερηθεί το δικαίωμα να παρακολουθήσει μαθήματα στη σχολή που έχει περάσει μετά τις πανελλαδικές εξετάσεις, τα βάζει με τον υπουργό Δικαιοσύνης, Χαράλαμπο Αθανασίου.

"Πρέπει να καταλάβει τις συνέπειες των πράξεών του ο υπουργός", λέει ο πατέρας και προσθέτει: "Πιστεύω ότι ο γιος μου δε στηρίχθηκε στις πλάτες κανενός συστήματος".

Ο πατέρας του Γιάννη Μιχαηλίδη στέκεται δίπλα στο γιο του και του δίνει δίκιο που συμπαραστέκεται στον συγκρατούμενό του και κατάδικο για την ίδια ληστεία.

"Κάνω έκκληση να κάνουν το ελάχιστο. Πρέπει να αφήσουν τον Νίκο να ασκήσει το δικαίωμά του στην εκπαίδευση", τόνισε ο πατέρας του "τοξοβόλου" ορθά-κοφτά και συμπλήρωσε ότι το ίδιο πρέπει να ισχύσει και για όλους τους πολιτικούς κρατούμενους που το ζητούν.

Η τελευταία διευκρίνιση πιθανότατα έγινε για τον Ηρακλή Κωστάρη, κρατούμενο που ήταν μέλος της 17 Νοέμβρη και είχε ξεκινήσει απεργία πείνας νωρίτερα από τον Νίκο Ρωμανό για τον ίδιο λόγο, αλλά τη σταμάτησε την Παρασκευή 28 Νοεμβρίου.

Ο πατέρας του Δημήτρη Μπουρζούκου δήλωσε συβιλλικά: "Δεν υπάρχει δημοκρατία πουθενά. Ένας λαός που δεν έχει μπροστά του σαν οδηγό την ουτοπία, διαλύεται".