Κασιδιάρης σε βουλευτές: Ήρθατε να εγκλιματιστείτε στη φυλακή;

Την άρση της ασυλίας του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη αποφάσισε να εισηγηθεί προς την Ολομέλεια η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής, για την υπόθεση της καταγεγραμμένης συνομιλίας του με τον τέως γραμματέα της κυβέρνησης Τάκη Μπαλτάκο.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο Ηλίας Κασιδιάρης εμφανίστηκε προκλητικός απέναντι στον πρόεδρο της Επιτροπής Δεοντολογίας Χρήστο Μαρκογιαννάκη και τα επτά μέλη της που τον επισκέφθηκαν, προκειμένου να του πάρουν κατάθεση.

“Ήταν προκλητικός και θρασύς, ήταν οχετός περιφρονητικών σχολίων. Εκείνο, όμως, που μας σόκαρε πολύ ήταν η εμφάνιση του. Μας παρουσιάστηκε με κοντό παντελονάκι και φανελάκι, ήταν γεμάτος τατουάζ ενώ στο μπράτσο του ήταν χαραγμένος ο αγκυλωτός σταυρός, σήμα κατατεθέν των Ες -Ες”, ανέφερε χαρακτηριστικά μέλος της Επιτροπής.

“Τι έχετε να πείτε για την κατηγορία;”, τον ρώτησε ο κ. Μαρκογιαννάκης.

“Η κράτησή μας, των βουλευτών της Χρυσής Αυγής, είναι αντισυνταγματική και παράνομη. Μου φαίνεται ότι έρχεστε εδώ για να εγκλιματιστείτε στο περιβάλλον των φυλακών”, ήταν η απάντηση του κ. Κασιδιάρη.

Ερωτήσεις δέχθηκε ο Ηλίας Κασιδιάρης μόνο από τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής Δημήτρη Κουκούτση, απαντώντας για το αν αποδέχεται την κατηγορία πως πρόκειται για πολιτική δίωξη και σκευωρία της κυβέρνησης κατά των μελών της Χρυσής Αυγής.

Η επιτροπή που συνεδρίασε στον Κορυδαλλό αποφάσισε σχεδόν ομόφωνα, πλην του κ. Κουκούτση που καταψήφισε, με επτά ψήφους υπέρ και μία κατά, να εισηγηθεί την άρση ασυλίας του κ. Κασιδιάρη για παράνομη βιντεοσκόπηση σε βαθμό κακουργήματος.