Δε συμμερίζεται την αισιοδοξία για το Eurogroup η Κουμουνδούρου

Εν αναμονή των σημερινών αποφάσεων του Eurogroup βρίσκονται στον ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να καθορίσουν τα επόμενα βήματα τους. Αυτό που διαρρέεται πάντως από την Κουμουνδούρου είναι ότι σε καμία περίπτωση δεν συμμερίζονται την αισιοδοξία των κυβερνώντων για αποφάσεις στο σημερινό Eurogroup και αργά χθες το βράδυ ενημέρωναν τους δημοσιογράφους για τηλεγράφημα του γερμανικού πρακτορείου ειδήσεων dpa, σύμφωνα με το οποίο «η ομοσπονδιακή κυβέρνηση λόγω των διαφορών μεταξύ των δανειστών μας δεν αποκλείει να ληφθεί αργότερα απόφαση από το Εurogroup», ενώ σύμφωνα με δηλώσεις του υφυπουργού Οικονομικών Steffen Κampeter, οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης θα μπορούσαν να αναβάλουν την επιδιωκόμενη για την Τρίτη απόφαση.

Χθεσινοβραδυνές πληροφορίες από το ΠΑΣΟΚ μιλούσαν για εκταμίευση σε δύο δόσεις, μία τον Δεκέμβρη και μία τον Γενάρη, γεγονός που πάει πίσω τον ανασχηματισμό.

Αυτό που λέει πάντως η Κουμουνδούρου είναι ότι ο Πρωθυπουργός θα προχωρήσει σε ανασχηματισμό, μόνο αν έχει σαφή ημερομηνία και πόσο της εκταμίευσης της δόσης, προκειμένου να εκμεταλλευτεί το όποιο θετικό κλίμα προκληθεί, σε μία προσπάθεια να πείσει ότι η Κυβέρνησή του επιλέγει τη φυγή προς τα μπρος.

Την ίδια ώρα, όπως σημειώνουν, η Κυβέρνηση βρίσκεται για μία ακόμη φορά εκτεθειμένη στα μάτια του κόσμου, αφού διέρρευσε χθες αιφνιδίως η είδηση ότι η τρόικα, κατά την πάγια τακτική της ζήτησε με γραπτό αίτημα της από την ελληνική Κυβέρνηση την απόλυση 22 χιλιάδων επιπλέον εργαζομένων στο Δημόσιο. Αίτημα για το οποίο οι συγκυβερνώντες όχι μόνο ήταν ενήμεροι, αλλά συζητήθηκε εκτενώς και στις συναντήσεις του Πρωθυπουργού μες τον Ευαγ. Βενιζέλο και τον Φ. Κουβέλη. Για τους επιτελείς του ΣΥΡΙΖΑ τίθεται μείζον θέμα αφού οι εξελίξεις καθημερινά διαψεύδουν τους κυβερνώντες και φανερώνουν την ύπαρξη κρυφής ατζέντας και νέων αιτημάτων από πλευρά τρόικας. Θα είμαστε, καταλήγουν, όμηροι διαρκώς, νέων μνημονίων και νέων αιτημάτων από πλευράς των δανειστών μας λόγο της στάσης των Κυβερνώντων.