Συζήτησαν για τη λειτουργία της κυβέρνησης Κουβέλης-Σαμαράς

Δε συζήτησαν μόνο για το Eurogroup ο Φώτης Κουβέλης και ο Αντώνης Σαμαράς στη συνάντησή τους, αλλά και για την αποτελεσματικότερη λειτουργία της κυβέρνησης, όπως αποκάλυψε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς με δηλώσεις του μετά το τέλος της συνάντησης.

“Στο πλαίσιο της συζήτησης τέθηκαν θέματα που έχουν σχέση με την αποτελεσματική λειτουργία της κυβέρνησης, η οποία πρέπει να εξασφαλιστεί στο μέγιστο βαθμό”, δήλωσε ο κ. Κουβέλης, ενισχύοντας τις φήμες για επικείμενο ανασχηματισμό.

Όσον αφορά τα οικονομικά ζητήματα που συζητήθηκαν, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ τόνισε ότι “η Ελλάδα δεν πρέπει να βρεθεί στη διελκυστίνδα του ΔΝΤ με την ευρωζώνη για τη βιωσιμότητα του χρέους” και ζήτησε άμεση εκταμίευση τουλάχιστον των 31,5 δισ. ευρώ που προβλέπονται για την επόμενη δόση. “Είναι μία εβδομάδα δύσκολων διεκδικήσεων”, σημείωσε.

Κλείνοντας, ο κ. Κουβέλης επεσήμανε ότι στο τραπέζι τέθηκε και το θέμα της ανάπτυξης, υπογραμμίζοντας την ανάγκη να ενισχυθούν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ώστε να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας και να αντιμετωπιστεί η μεγάλη πληγή της ανεργίας.