Κουβέλης: Βασικό στοιχείο της ελληνικής οικονομικής δραστηριότητας η ναυτιλία

Κουβέλης: Βασικό στοιχείο της ελληνικής οικονομικής δραστηριότητας η ναυτιλία

«Δεν νοείται υγιής Ναυτιλία, χωρίς την κατοχύρωση των δικαιωμάτων των πληρωμάτων, τη διασφάλιση αξιοπρεπών αμοιβών και των συνθηκών εργασίας»

«Η ναυτιλία αποτελεί για τη χώρα μας ένα σημαντικό μέγεθος για τη συνολική ανάπτυξη της οικονομίας. Δεν νοείται υγιής Ναυτιλία, χωρίς την κατοχύρωση των δικαιωμάτων των πληρωμάτων, τη διασφάλιση αξιοπρεπών αμοιβών και των συνθηκών εργασίας» τόνισε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Φώτης Κουβέλης, μιλώντας σε εκδήλωση για τη συμπλήρωση τριάντα χρόνων από τη λειτουργία του Ναυτιλιακού Τμήματος του Πανεπιστημίου Πειραιά.

Η επιδιωκόμενη ανάπτυξη θα πρέπει να έχει δίκαιο και ανθρώπινο περιεχόμενο, με τον παραγόμενο πλούτο να κατανέμεται δίκαια σε όλους όσοι συμβάλλουν στην παραγωγή του, στο πλαίσιο της ναυτιλιακής δραστηριότητας, υπογράμμισε ο υπουργός σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ο κ.Κουβέλης αναφερόμενος στα τριάντα χρόνια λειτουργίας του Ναυτιλιακού Τμήματος του Πανεπιστημίου Πειραιά, επισήμανε ότι αποτελούν έναν σημαντικό σταθμό τόσο στην εκπαίδευση, στο επίπεδο της γνώσης και στο περιεχόμενο των σπουδών των φοιτητών, όσο και σε εκείνο που αφορά τη συγκρότηση εξειδικευμένων επαγγελματιών στον χώρο της ναυτιλίας.

Συμπλήρωσε δε, ότι μέσα από ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα σπουδών, το οποίο επικαιροποιείται και εκσυγχρονίζεται, ανάλογα με την εξέλιξη στην αγορά, την τεχνολογία και τον διεθνή ανταγωνισμό, οι απόφοιτοι του Ναυτιλιακού Τμήματος είναι σε θέση να συμβάλουν αποφασιστικά στην περαιτέρω ανάπτυξη της ναυτιλίας στη χώρα μας.

Ο υπουργός Ναυτιλίας ανέφερε, ακόμα, ότι ο τομέας της εκπαίδευσης και της επιμόρφωσης των στελεχών της Εμπορικής Ναυτιλίας αποτελεί τη σημαντικότερη παράμετρο για την ασφαλή και εξειδικευμένη ναυσιπλοΐα, χωρίς την ύπαρξη της οποίας η περαιτέρω ανάπτυξη της ναυτιλίας θα παραμένει από στόχος, απλά ένα ζητούμενο. Προσέθεσε, εξάλλου, ότι η χώρα μας παραδοσιακά είναι ένα ναυτικό έθνος, καθώς η ναυτιλία αποτέλεσε την παλαιότερη μορφή απασχόλησης των Ελλήνων και το βασικό στοιχείο της ελληνικής οικονομικής δραστηριότητας από την αρχαιότητα.