Τι επιδιώκει ο ΣΥΡΙΖΑ με την ονομαστική ψηφοφορία

Να στριμώξει τους βουλευτές των κομμάτων της συγκυβέρνησης επιδιώκει ο ΣΥΡΙΖΑ, μέσω του αιτήματος για ονομαστική ψηφοφορία στη σημερινή τροπολογία της εξαίρεσης του ΕΝΦΙΑ από τη ρύθμιση των 100 δόσεων.

Όπως υποστηρίζουν στην Κουμουνδούρου αρκετοί βουλευτές τόσο του ΠΑΣΟΚ όσο και της ΝΔ επιδίδονται σε "επαναστατική γυμναστική". Κορυφαίο στέλεχος της Κουμουνδούρου σημείωνε χαρακτηριστικά ότι "με το θέμα του ΕΝΦΙΑ αν είχαν πραγματοποιηθεί οι μισές απειλές των κυβερνητικών βουλευτών η κυβέρνηση θα είχε πέσει τρεις φορές", παραπέμποντας παράλληλα στις εμφατικές δηλώσεις του Γ. Γιακουμάτου, ο οποίος υποστήριζε πριν από λίγες ημέρες ότι "ούτε με πυρηνική βόμβα δεν κάνει πίσω η κυβέρνηση".

Παράλληλα, η Κουμουνδούρου επιδιώκει να δώσει όσο το δυνατόν μεγαλύτερη έκταση στο θέμα του ΕΝΦΙΑ που έχει πλήξει ανεπανόρθωτα την κυβέρνηση και να υπογραμμίσει ότι επιβεβαιώνεται η βασική κατηγορία που της προσάπτει, ότι δηλαδή "η κυβέρνηση παραμένει απόλυτα ταυτισμένη με όλες τις επιταγές της τρόικας και δεν μπορεί να παρεκκλίνει ούτε στο ελάχιστο, πόσο μάλλον να διαπραγματευθεί καίρια ζητήματα όπως το χρέος".