Έντονες διαβουλεύσεις για ραντεβού Τσίπρα – Κουβέλη

Έντονες διαβουλεύσεις μεταξύ των επιτελείων της ΔΗΜΑΡ και του ΣΥΡΙΖΑ, βρίσκονται σε εξέλιξη τις δύο τελευταίες μέρες, προκειμένου να συναντηθούν αντιπροσωπείες των δύο κομμάτων.

Η συνάντηση των δύο πλευρών σύμφωνα με πληροφορίες προσανατολίζεται για την ερχόμενη εβδομάδα και αναμένεται να αποτελέσει θρυαλλίδα εξελίξεων στις ευρύτερες συμμαχίες που επιδιώκει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης με το βλέμμα στην πρόωρη προσφυγή στις κάλπες με καταληκτική ημερομηνία, όπως τονίζουν στο ΣΥΡΙΖΑ, τα μέσα Μαρτίου, μετά από την έναρξη της συζήτησης για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Οι αντιπροσωπείες του ΣΥΡΙΖΑ και της Δημοκρατικής Αριστεράς αναμένεται να ανοίξουν το δρόμο για τετ α τετ σε επίπεδο ηγεσίας, με τον Αλέξη Τσίπρα και τον Φώτη Κουβέλη. Εξάλλου σε αυτό το μήκος κύματος κινήθηκε και ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης στη χθεσινή άτυπη ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο οποίος προϊδέασε για συνάντηση, σύντομα, του Αλέξη Τσίπρα με τον Φώτη Κουβέλη, χαρακτηρίζοντας θετικό το κλίμα και το περιβάλλον που έχει δημιουργηθεί πλέον με τη ΔΗΜΑΡ.

Στην Κουμουνδούρου το προσεχές διάστημα τα "ανοίγματα" αναμένεται να κορυφωθούν με φόντο τις εκλογές για τη δημιουργία ενός ευρύτερου αντιμνημονιακού μπλοκ, το οποίο θα μπορέσει να οδηγήσει στην πτώση της κυβέρνησης του Αντώνη Σαμαρά και το σχηματισμό μίας ισχυρής κυβέρνησης που με νωπή λαϊκή εντολή θα μπορέσει να υιοθετήσει μία διαφορετική πολιτική. Κορυφαίο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι η στρατηγική αυτή "υιοθετείται ασχέτως αυτοδυναμίας, καθώς είναι πεποίθησή μας ότι μόνο με ευρύτερες πολιτικές συμμαχίες θα μπορέσει η χώρα να αντεπεξέλθει στις προκλήσεις".