Α. Τσίπρας: Οι τροϊκανοί θα κυβερνούν

Επίθεση στην κυβέρνηση για την έκδοση των Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου έκανε ο Αλέξης Τσίπρας τονίζοντας πως 'δεν τόλμησαν να φέρουν αυτά τα μέτρα στη Βουλή".

Ο κ. Τσίπρας έθεσε θέμα λειτουργίας της Βουλής επιβεβαιώνοντας το αποκλειστικό ρεπορτάζ του news.gr. Έθεσε θέμα λειτουργίας του πολιτεύματος τονίζοντας ότι την τρικομματική κυβέρνηση δεν την ενδιαφέρει που διαλύει τη Δημοκρατία.

Σύμφωνα με το σκεπτικό του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης η πληθώρα πράξεων νομοθετικού περιεχομένου, το τελευταίο διάστημα, σε θέματα μείζονος σημασίας, έχει ακυρώσει τη λειτουργία της Βουλής, των κομμάτων και των βουλευτών.

Μία από τις σκέψεις είναι να ζητηθεί από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να μην υπογράψει και την τελευταία Πράξη που αφορά τα δημοσιονομικά, αλλά και όσες ακολουθήσουν, ενώ ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε στο θέμα θέτοντας ερωτήματα για το ρόλο του Κ. Παπούλια.

"Σήμερα είμαστε αντιμέτωποι με 4 πράξεις νομοθετικού περιεχομένου με όσα δεν τόλμησαν να βάλουν στο μνημόνιο που πέρασαν από τη Βουλή. Όταν ο Α. Σαμαράς έλεγε ότι τα μέτρα θα είναι τα τελευταία, εννοούσε τα τελευταία μέτρα που θα ψηφιστούν στη Βουλή. Η Βουλή εξορίζεται, καταργείται η λειτουργία της", ανέφερε ο κ. Τσίπρας κατά τη συνέντευξη Τύπου.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επεσήμανε ότι: "Με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου οι τροικανοί θα κυβερνούν ερήμην των διαδικασιών στο κοινοβούλιο. Δεν πρόκειται απλά για εκτροπή, αλλά για τη σταδιακή μετατροπή της Ελλάδας σε προτεκτοράτο".

Ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε ότι: "Σε 2 μήνες έχουμε 11 πράξεις νομοθετικού περιεχομένου. Πως μπορεί να κυβερνάται μια χώρα; Όλοι οι νόμοι έρχονται με τη διαδικασία του κατεπείγοντος. Λες και η χώρα βρίσκεται σε κατάσταση πολέμου. Αναρωτιέμαι αν αυτός ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει άποψη για όλα αυτά. Που μπορεί να οδηγηθεί η χώρα και η Δημοκρατία. Δεν τους απασχολεί αν διαλύουν τη Δημοκρατία".

Όπως είπε καταστρατηγείται το Σύνταγμα και η Δημοκρατία.

Ο κ. Τσίπρας περιγράφοντας με τα πλέον μελανά χρώματα την κατάσταση της οικονομίας επιτέθηκε με σκληρούς χαρακτηρισμούς της κυβέρνηση χαρακτηρίζοντας την "τρικομματική κοινοπραξία που βασίζεται στην ομερτά" και "κοινοπραξία μερκελιστών και ακραίων νεοφιλελεύθερων", η οποία θα είναι η τρίτη και η τελευταία του μνημονίου.

Κάλεσμα στους πολίτες να γραφούν στον ΣΥΡΙΖΑ

Παράλληλα κάλεσε τους πολίτες τις επόμενες εβδομάδες να ενταχθούν μαζικά στον ΣΥΡΙΖΑ.

Για το λόγο αυτό έδωσε στη δημοσιότητα τις διευθύνσεις και τα τηλέφωνα όλων των γραφείων του ΣΥΡΙΖΑ τα οποία όπως και είπε θα παραμείνουν ανοιχτά, ενώ προεγγραφή θα γίνεται και από τη διαδικτυακή πύλη του κόμματος.

Στόχος του είναι να δημιουργηθεί ένας ευρύς πολιτικός φορέας.