Τη Δευτέρα δημοσιεύονται οι πράξεις νομοθετικού περιεχομένου

Ολοκληρώθηκε μετά από περισσότερες από δώδεκα ώρες η σύσκεψη του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

Ο υπουργός Οικονομικών εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου απάντησε σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, διευκρινίζοντας ότι σήμερα βγήκε η μία πράξη νομοθετικού περιεχομένου, που έχει να κάνει με τον αυτόματο δημοσιονομικό μηχανισμό ελέγχου, ενώ τη Δευτέρα θα εκδοθεί η δεύτερη νομοθετική πράξη, που αποτελεί συμπλήρωμα του νόμου που ψηφίστηκε στις 7 Νοεμβρίου και περιλαμβάνει μεταξύ άλλων και ρυθμίσεις που αφορούν στις συντάξεις των υπαλλήλων της Βουλής.

Με τις δύο αυτές πράξεις ρυθμίζονται τα prior actions που προβλέπει η ελληνική δέσμευση προς την ευρωζώνη και κλείνουν οι τελευταίες εκκρεμότητες για την εκταμίευση της δόσης.

Σε ό,τι αφορά το Eurogroup της Τρίτης, ο κ. Στουρνάρας ξεκαθάρισε ότι “η Ελλάδα είναι πανέτοιμη”, απέφυγε όμως να πάρει θέση για το αν θα αποφασιστεί η εκταμίευση της δόσης, καθώς και για το ποια είναι η επίσημη θέση της χώρας για τη βιωσιμότητα του χρέους και το κόστος της επιμήκυνσης.