Τσίπρας: Το μνημονιακό μπλοκ είναι ακραίος χώρος

Σίγουρος ότι η επόμενη κυβέρνηση θα είναι μία ισχυρή κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται ο πρόεδρος του κόμματος, Αλέξης Τσίπρας, σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται στην εφημερίδα “6 μέρες”.

“Εμείς θα είμαστε μια κυβέρνηση κοινωνικής σωτηρίας, με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, που θα αλλάξει το πολιτικό σύστημα, που θα αλλάξει το κράτος, θα ανατρέψει τις μεγάλες αδικίες στο φορολογικό σύστημα. Είναι η μεγάλη ευκαιρία για πολύ μεγάλες θεσμικές τομές και αλλαγές που δεν έγιναν ποτέ στην Ελλάδα”, αναφέρει ο κ. Τσίπρας στη συνέντευξή του, εκφράζοντας παράλληλα την πεποίθησή του ότι ο ΣΥΡΙΖΑ στο επόμενο κοινοβούλιο “δεν θα είναι μία δύναμη με οριακή πλειοψηφία στο επόμενο Κοινοβούλιο ούτε μία δύναμη που θα καταγράψει απλά τα ποσοστά της Αριστεράς στην Ελλάδα. Θα αποτυπώσει την επιθυμία της μεγάλης πλειονότητας του λαού μας να φύγει απ’ αυτήν τη δίνη”.

Όσο για τις “μνημονιακές δυνάμεις”, ο Αλέξης Τσίπρας εκτιμά: “Το Μνημόνιο παράγει ακραία πολιτική. Το μνημονιακό μπλοκ δεν είναι μεσαίος χώρος, είναι ακραίος χώρος, έχει επιφέρει την πιο βίαιη πολιτική μεταπολιτευτικά. Είμαστε μπροστά σε μια πλήρη αναδιάταξη του πολιτικού σκηνικού και το μνημονιακό μπλοκ θα είναι ακραίο και μειοψηφικό στις νέες πολιτικές συνθήκες, όπως ακραία και μειοψηφική θα είναι και η Χρυσή Αυγή, που το συμπληρώνει. Η νέα χαρτογράφηση των πολιτικών δυνάμεων θα δώσει τη δυνατότητα για συνθέσεις και συνεργασίες ακόμα και ανάμεσα σε δυνάμεις που έχουν διαφορετικές εκτιμήσεις”.

Επίθεση εξαπολύει για άλλη μια φορά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εις βάρος της Άνγκελα Μέρκελ, στην οποία καταλογίζει ότι θέλει να φτιάξει μία γερμανική Ευρώπη, μετατρέποντας τον ευρωπαϊκό νότο σε γερμανική αποικία χρέους, με γερμανική κυριαρχία στην παραγωγή και τις επενδύσεις. Ξεκαθαρίζει πάντως πως “δεν έχουμε κάτι με τον γερμανικό λαό, δεν είμαστε αντιγερμανοί. Είμαστε σε πλήρη διάσταση με τη πολιτική της κ. Μέρκελ για την Ευρώπη, που καταστρέφει την ευρωπαϊκή ιδέα”.

Παρακαλούμε περιμένετε ...