Τσίπρας: Στον κάδο απορριμμάτων της ιστορίας το μνημόνιο

Την κατάργηση του μνημονίου και τη διαγραφή μεγάλου μέρους του ελληνικού χρέους ζήτησε για μία ακόμη φορά ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, με συνέντευξή του στην αριστερή Ιταλική εφημερίδα Il Manifesto. Στη συνέντευξή του, την οποία αναδημοσιεύει η εφημερίδα Unita και πολλές ειδησεογραφικές πύλες της γειτονικής χώρας, ο Α. Τσίπρας σημειώνει ότι το μνημόνιο "πρέπει να σταλεί στον κάδο απορριμμάτων της ιστορίας", ενώ επαναλαμβάνει τη θέση του ότι πρέπει να σβηστεί το μεγαλύτερο μέρος του χρέους και το υπόλοιπο να αποπληρωθεί με ρήτρες ανάπτυξης για να μπορέσει να μπει και πάλι σε θετική τροχιά η οικονομία.

Για το θέμα των αποκρατικοποιήσεων τονίζει ότι κανένας στο κόμμα του δεν θα επιτρέψει το ξεπούλημα των κοινών αγαθών και των υποδομών της χώρας και ότι ο κόσμος είναι αυτός που θα υπερασπισθεί τον δημόσιο χαρακτήρα των εταιριών κοινής ωφέλειας, όπως της ύδρευσης και της ενέργειας, αλλά και τον δημόσιο χαρακτήρα της παιδείας και της υγείας.

"Το Βερολίνο, οι Βρυξέλλες και η Φρανκφούρτη πρέπει να καταλάβουν ότι η Ελλάδα δεν πωλείται", σημείωσε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Σε ερώτηση για τις πολιτικές καταβολές του κόμματός του, ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε "στους δρόμους της Γένοβας και της Φλωρεντίας", όπου οι λαοί της Ευρώπης αγωνίζονταν κατά τη νεοφιλελεύθερης παγκοσμιοποίησης, ενώ τέλος σε άλλη ερώτηση για το αν ψάχνει για συμμάχους, απαντά πως ούτε ο ίδιος, ούτε κάποιος άλλος στο κόμμα του δεν είχε και δεν θα έχει ποτέ σχέσεις με την Ευρώπη των τραπεζιτών και των κερδοσκόπων.

Δημήτρης Χατζηνικόλας