Τσίπρας στο CNN: Προτείνω ό,τι και ο Ομπάμα στις ΗΠΑ

"Να φορολογηθούν οι πλούσιοι" τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στο CNN και πρόσθεσε ότι το πρόγραμμα είναι αποτυχημένο, ενώ ξεκαθάρισε ότι λέει ότι και ο Ομπάμα στις ΗΠΑ.  “Στην Ελλάδα πρέπει να σταματήσουν να πληρώνουν μόνο οι ανήμποροι, οι φτωχοί και τα μικρομεσαία στρώματα. Πρέπει να πληρώσουν και οι πλούσιοι. Λέω κάτι παρόμοιο μ΄ αυτό που προσπαθεί να εφαρμόσει στις ΗΠΑ ο πρόεδρος Ομπάμα. Όμως στην Ελλάδα τα πράγματα είναι πιο ακραία απ΄ όσο μπορείτε να φανταστείτε”, είπε.

“Χθες στο Eurogroup δεν μπορούσαν να αποφασίσουν κάτι ουσιαστικό. Διότι το ελληνικό χρέος είναι μη βιώσιμο. Το πρόγραμμα έχει αποτύχει σε όλους τους στόχους του”, ανέφερε ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στο CNN.

Όπως είπε ο κ. Τσίπρας στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο: “Δεν μπορεί να υπάρξει άλλη λύση εκτός από ένα γενναίο κούρεμα, το οποίο όμως πρέπει να συνοδευτεί με πολιτικές ανάπτυξης και με δημόσιες επενδύσεις που θα δημιουργήσουν κι ένα σταθερό περιβάλλον και για τους ιδιώτες επενδυτές”.

Μίλησε για συνολική λύση στο χρέος των χωρών του Νότου της Ευρωζώνης.

“Αυτό λοιπόν που διεκδικούμε είναι μια συνολική ευρωπαϊκή λύση, μια ρύθμιση με διαγραφή μεγάλου μέρους του χρέους όλων των χωρών που έχουν δημόσιο χρέος αυτή τη στιγμή ιδιαίτερα υψηλό” είπε.