Μήνυση και αγωγή από Ντινόπουλο για τα… χρωστούμενα

Σε κατάθεση μήνυσης και αγωγής κατά της "Εφημερίδας των Συντακτών" για το σημερινό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα προχωρεί ο υπουργός Εσωτερικών, Αργύρης Ντινόπουλος, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών.

Παράλληλα περιμένει να λάβει γνώση της απόφασης του χθεσινού (22-10-2014) διοικητικού συμβουλίου του ΕΔΟΕΑΠ ώστε να προχωρήσει στις δέουσες δικαστικές ενέργειες.

Σύμφωνα με την "Εφημερίδα των Συντακτών", το ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ έκρινε ότι ο κ. Ντινόπουλος χρωστάει για τα πρώτα πέντε χρόνια της "προαιρετικής" του ασφάλισης 17.138,86 ευρώ τα οποία και πρέπει να καταβάλλει άμεσα στον ΕΔΟΕΑΠ μαζί με τις σχετικές προσαυξήσεις που προβλέπει ο νόμος.

Δηλαδή ο κ. Ντινόπουλος θα πρέπει να καταβάλλει συνολικά γύρω στα 30.000 ευρώ. Την ίδια ώρα για το διάστημα μετά την πενταετία που σύμφωνα με την εφημερίδα ο κ. Ντινόπουλος δεν έχει το δικαίωμα να συνεχίζει την "προαιρετική" του αυτασφάλιση, οφείλει να επιστρέψει όλα τα χρήματα που αναλογούν στις ιατρικές, φαρμακευτικές και εργαστηριακές υπηρεσίες τις οποίες του παρείχε ο ΕΔΟΕΑΠ από 27/06/2013 έως και 22/10/2014.

Επίσης, το ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ φέρεται να υποχρέωσε τον κ. Ντινόπουλο να προσκομίσει εντός 10 ημερών βεβαιώσεις και από το Ταμείο των Νομικών και για την εκεί ασφαλιστική του κατάσταση.