Νέα “ταλαιπωρία” για τον Ντινόπουλο και την ασφάλιση του στον ΕΔΟΕΑΠ

Νέα στοιχεία για τον υπουργό Εσωτερικών, Αργύρη Ντινόπουλο φέρνει η χθεσινή απόφαση του ΕΔΟΕΑΠ αναφορικά με τα ασφαλιστικά του ζητήματα.

Σύμφωνα με την "Εφημερίδα των Συντακτών", το ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ έκρινε ότι ο κ. Ντινόπουλος χρωστάει γτα τα πρώτα πέντε χρόνια της "προαιρετικής" του ασφάλισης 17.138,86 ευρώ τα οποία και πρέπει να καταβάλλει άμεσα στον ΕΔΟΕΑΠ μαζί με τις σχετικές προσαυξήσεις που προβλέπει ο νόμος.

Δηλαδή ο κ. Ντινόπουλος θα πρέπει να καταβάλλει συνολικά γύρω στα 30.000 ευρώ. Την ίδια ώρα για το διάστημα μετά την πενταετία που σύμφωνα με την εφημερίδα ο κ. Ντινόπουλος δεν έχει το δικαίωμα να συνεχίζει την "προαιρετική" του αυτασφάλιση, οφείλει να επιστρέψει όλα τα χρήματα που αναλογούν στις ιατρικές, φαρμακευτικές και εργαστηριακές υπηρεσίες τις οποίες του παρείχε ο ΕΔΟΕΑΠ από 27/06/2013 έως και 22/10/2014.

Επίσης, το ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ υποχρέωσε τον κ. Ντινόπουλο να προσκομίσει εντός 10 ημερών βεβαιώσεις και από το Ταμείο των Νομικών και για την εκεί ασφαλιστική του κατάσταση.

Η απάντηση Ντινόπουλου

Στο δημοσίευμα της Εφημερίδας αλλά και στην απόφαση του ΕΔΟΕΑΠ απάντησε σήμερα ο υπουργός μέσω ανακοίνωσης την οποία εξέδωσε.

Διαβάστε την ανακοίνωση του κ. Ντινόπουλου:

"To χθεσινό (22-10-14) διοικητικό συμβούλιο του ΕΔΟΕΑΠ μετατράπηκε από ορισμένους σε " λαϊκό δικαστήριο"  με προφανή στόχο.

Να πείσει την κοινή γνώμη ότι δήθεν ζήτησα (με αίτησή μου στις 27/06/2013) να ασφαλιστώ στον κλάδο υγείας ως άνεργος.

Κανένα καινούριο στοιχείο ( από όσα έχουν  ήδη αναφερθεί και στα οποία έχω ήδη απαντήσει) δεν προσκομίστηκε.
Το αντίθετο μάλιστα !

Η αρμοδία υπάλληλος του ΕΔΟΕΑΠ Μαίρη Καλαϊτζή και ο νομικός σύμβουλος Αντώνης Καινούργιος  είπαν  προς τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου την μια και μοναδική  αλήθεια.

Ότι εδώ και ενάμιση χρόνο τους ζητάω επίμονα και φορτικά να τακτοποιήσω τις οφειλές μου.

Όχι φυσικά ως άνεργος !

Κάτι τέτοιο (το αντιλαμβάνονται οι πάντες!) είναι – έτσι και αλλιώς- αδύνατον να συμβεί αφού απαιτείται προσκόμιση φορολογικής δήλωσης μηδενικού εισοδήματος.

Και όμως !

Το διοικητικό συμβούλιο του ΕΔΟΕΑΠ αγνόησε την ιδιόχειρη  και ενυπόγραφη αίτησή μου με την οποία ζητώ τακτοποίηση των οφειλών μου στον κλάδο υγείας  (χωρίς  πουθενά να αναφέρω ότι ζητάω αυτό να γίνει με ασφάλιστρα ανέργου).

Αλλά χρησιμοποιεί για τις εναντίον μου κατηγορίες ένα μηχανογραφικό έντυπο του ΕΔΟΕΑΠ, συνοδευτικό της αίτησής μου, το οποίο βεβαίως δεν φέρει την υπογραφή μου.

Ούτε υπάρχει (σε αυτό το μηχανογραφικό έντυπο) κανένα ονοματεπώνυμο δήθεν εκπροσώπου μου.
Αλλά το χθεσινό ( 22-10-14) διοικητικό συμβούλιο είχε ένα στόχο.

Να περιβάλει με τον μανδύα του ΕΔΟΕΑΠ το σημερινό ( 23-10-14) πρωτοσέλιδο της "Εφημερίδας των Συντακτών" για το οποίο και θα προσφύγω στην δικαιοσύνη.

Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, ότι αυτή είναι η μοναδική (εδώ και ημέρες) εφημερίδα που ασχολείται με το θέμα: " Ντινόπουλος, ο άνεργος υπουργός"

Ούτε είναι τυχαίο ότι το σημερινό "ρεπορτάζ" -λίβελλο υπογράφει ο γνωστός  Δημήτρης Τρίμης που συστηματικά με καθυβρίζει τις τελευταίες ημέρες στο διαδίκτυο.

Ιδού, λοιπόν, η αλήθεια.

Όταν εκλέχτηκα βουλευτής (το 2007) επέλεξα (όπως είχα το δικαίωμα) την ασφάλιση μου στους ασφαλιστικούς φορείς των δημοσιογράφων και όχι των βουλευτών.

Γνωρίζοντας ότι (με την επικείμενη, τότε,  κατάργηση του επαγγελματικού ασυμβιβάστου) θα ήμουν υποχρεωμένος να καταβάλω ο ίδιος τις ασφαλιστικές εισφορές μου.

Έτσι, στις  23-03-2009 ζήτησα από το κύριο φορέα ασφάλισης των δημοσιογράφων ( ΕΤΑΠ-ΜΜΕ) να υπαχθώ στο καθεστώς προαιρετικής ασφάλισης.

Να πληρώνω, δηλαδή, εγώ ο ίδιος τα ασφάλιστρά μου για τον κλάδο συνταξιοδότησης.
Έτσι από 23/03/2009 μέχρι 22/02/2010 κατέβαλα στον κύριο φορέα ασφάλισης των δημοσιογράφων ( ΕΤΑΠ-ΜΜΕ) το συνολικό ποσό των 15.065 ευρώ.

Κατέβαλα, δηλαδή, μηνιαίο ασφάλιστρο 1.369,55 ευρώ.

Το ίδιο ζήτησα (την υπαγωγή , δηλαδή,  στον κλάδο προαιρετικής ασφάλισης)  με αίτησή μου, στις 07-04-09 και προς τον ΕΔΟΕΑΠ.

Μόνον που ο ΕΔΟΕΑΠ  μου απήντησε με δέκα μήνες καθυστέρηση !
Στις  04-02-2010.

Δηλαδή μόλις  18 ημέρες πριν κάνω διακοπή της προαιρετικής  ασφάλισης  ( στο ΕΤΑΠ-ΜΜΕ) λόγω ριζικής ( και δυσμενούς)  αλλαγής της ασφαλιστικής νομοθεσίας.
Και πάντως όταν είχα ήδη υποβάλει την αίτηση διακοπής της προαιρετικής ασφάλισης στο ΕΤΑΠ - ΜΜΕ.

Πώς ήταν δυνατόν να μην έχω προαιρετική ασφάλιση τον κύριο φορέα και να έχω στον επικουρικό και στον κλάδο υγείας ;

Επειδή στη συνέχεια έκανα πράγματι χρήση των υπηρεσιών του ΕΔΟΕΑΠ ζητούσα επιτακτικά να βρεθεί λύση στον τρόπο καταβολής των ασφαλίστρων.

Έτσι στις 27-06-2013 ζήτησα και γραπτώς την οριστική τακτοποίηση των οφειλών μου τονίζοντας ότι πρέπει να διακοπεί και τυπικά η προαιρετική ασφάλιση μου στον ΕΔΟΕΑΠ και να πληρώσω συνολικά τις ασφαλιστικές εισφορές μου στον κλάδο υγείας.

Όχι, βεβαίως, με ασφάλιστρα ανέργου, όπως – επαναλαμβάνω - σαφώς φαίνεται από την χειρόγραφη και ενυπόγραφη αίτησή μου.

Από τότε μέχρι χθες και παρά τις επανειλημμένες οχλήσεις μου οι υπηρεσίες  του ΕΔΟΕΑΠ  δεν μου είχαν απαντήσει ποιο είναι το ύψος αυτών των οφειλών στον κλάδο υγείας ώστε επιτέλους να τις τακτοποιήσω.

Μετά την χθεσινή συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του ΕΔΟΕΑΠ περιμένω να το πράξουν".

 

Παρακαλούμε περιμένετε ...