Μύλος με τα χρέη Ντινόπουλου στον ασφαλιστικό φορέα των δημοσιογράφων

Μία περίεργη υπόθεση με πρωταγωνιστή τον υπουργό Εσωτερικών, Αργύρη Ντινόπουλο, έφερε στο φως η χθεσινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ασφαλιστικού φορέα των δημοσιογράφων ΕΔΟΕΑΠ.

Όπως προκύπτει, ο κ. Ντινόπουλος, που παλαιότερα εργαζόταν ως δημοσιογράφος, δεν ασκεί το δημοσιογραφικό επάγγελμα τα τελευταία χρόνια, και έτσι είναι προαιρετικά ασφαλισμένος στον ΕΔΟΕΑΠ από το 2008. Ωστόσο, από το 2008 μέχρι σήμερα εμφανίζεται να μην έχει καταβάλει ούτε ευρώ, με αποτέλεσμα να χρωστά στον ασφαλιστικό φορέα ποσό ύψους περίπου 5.500 ευρώ.

Ποιο είναι το παράδοξο; Ότι ο υπουργός Εσωτερικών φέρεται να έχει υποβάλει αίτημα ασφάλισης με το κατώτατο ποσό των 43 ευρώ μηνιαίως, δηλαδή με “ασφάλιστρο ανέργου”! Μάλιστα, στη συνεδρίαση του Δ.Σ. του ΕΔΟΑΕΠ, όπου συζητήθηκε το θέμα, το αίτημα απορρίφθηκε μετά από αντιδράσεις.

Ωστόσο, ο ίδιος ο Αργύρης Ντινόπουλος με παρέμβασή του αρνείται πως ζήτησε “ασφάλιστρο ανέργου”, εκφράζοντας μάλιστα την απορία του για τα όσα αναφέρονται από τον ΕΔΟΕΑΠ.

Μάλιστα, ο κ. Ντινόπουλος υποστηρίζει ότι το υποτιθέμενο αίτημα περί “ασφαλίστρου ανέργου” δε φέρει τη δική του υπογραφή (!), και στη σελίδα του στο Facebook παρουσιάζει το πραγματικό έγγραφο αίτημά του, με το οποίο ζητά απλώς διακανονισμό για τα χρέη του.

Σημειώνει δε ότι ο ίδιος επέλεξε να ασφαλιστεί στον ΕΔΟΕΑΠ, στον οποίο υποχρεούται να πληρώνει ο ίδιος τις εισφορές του, ενώ θα μπορούσε να επιλέξει τον ασφαλιστικό φορέα του Δημοσίου, ως βουλευτής.

Είναι βέβαιο πως η υπόθεση αυτή θα έχει συνέχεια, καθώς εύλογα αναρωτιέται κανείς, αν το υποτιθέμενο αίτημα του κ. Ντινόπουλου δε φέρει την υπογραφή του, ποιανού την υπογραφή φέρει και πώς μεταφέρθηκε στο Δ.Σ. του ΕΔΟΕΑΠ...